Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SDP samostalno na izbore!

SDP-a je bio ubijeđen da će velika većina članova Glavnog odbora se izjasniti za zajednički nastup

Glavni odbor Socijaldemokratske partije odbio je sinoć načelni dogovor vrha stranke sa DPS-om i tijesnom većinom od samo jednog glasa odlučio da ta stranka nastupi samostalno, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama našeg lista, na Glavnom odboru 29 naprema 28, uz nekoliko uzdržanih glasova, SDP se odlučio na samostalan izlazak. Ta informacija do zaključena lista nije zvanično saopštena iz SDP-a, na pozive Pobjede niko iz vrha stranke nije odgovarao.

A juče ujutru je djelovalo sve dogovoreno među potencijalnim koalicionim partnerima: prema informacijama koje su prezentirane liderima DPS-a i SD-a, vrh

SDP-a je bio ubijeđen da će velika većina članova Glavnog odbora se izjasniti za zajednički nastup.

U međuvremenu, Glavni odbor DPS-a donio je sinoć odluku da nastupi zajedno za Socijaldemokratama, Liberalnom partijom i Demokratskom unijom Albanaca, pa će – ukoliko tako ostane – opozicija na izborima nastupiti u dvije kolone.

Ni iz DPS-a nije bilo sinoć zvaničnog saopštenja.

SDP GLASAO PROTIV

Iznenađujuće glasanje GO SDP, kojim opozicija izlazi u dvije kolone, uslijedilo je nakon što su pregovarački timovi građanskog bloka dogovorili zajednički nastup, a glavni partijski organ Konjevićeve stranke odbio taj dogovor.

Tok sjednice koja je počela juče popodne i trajala do kasno sinoć, pokazao je da unutar Socijaldemokratske partije postoji veliki raskol oko nastupa na vanrednim parlamentarnim izborima.

-Nakon žučne rasprave rezultat glasanja je bio 29:28. Preovladali su stavovi podgoričkog i cetinjskog odbora da se ni po koju cijenu ne izlazi na izbore u koaliciji sa DPS-om, rekao je izvor Pobjede.

DPS je, prema saznanjima Pobjede, bio spreman i dogovorio na nivou šefova stranaka da među prva 24 imena na zajedničkoj listi po tri zagarantovana mandata rezerviše za SDP-u i SD-u, a po jedan Demokratskoj uniji Albanaca i LP-u.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Natalija
13.05.2023-13:59 13:59

E pa to cete dobro platiti,necete proci cenzus.Bujo predsjednik opstine.Cetinje naravno navija za sebe.Velika greska.