Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Ponašanje Bulajića duboko antidemokratsko i dokaz da DF ostaje glavna brana za napredak Crne Gore

''Umjesto opšteg društvenog i državnog interesa, Bulajić se, na žalost, vodi isključivo uskim partijskim odlukama''

Ponašanje predstavnika Demokratskog fronta DF Strahinje Bulajića na mjestu potpredsjednika Skupštine je duboko antidemokratsko i pokazuje da taj politički blok i dalje ostaje glavna brana za napredak Crne Gore u evropskim integracijama, ali očigledno i instrument regionalnih i drugih političkih i bezbjednosnih stuktura za destabilizaciju Crne Gore, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije.

“Naglo pogoršanje standarda građana Crne Gore, ali i bezbjednosni izazovi sa kojima se naša zemlja suočava, očigledno nijesu dovoljan razlog da bi potpredsjednik Skupšine iz redova DF Strahinja Bulajić zakazao sjednicu. Zaključavanje Skupštine u ovako kriznom trenutku može ići na ruku samo onim strukturama kojima je cilj da se destabilizuje naša zemlja i unese panika i strah među naše građane”, navodi SDP.

Kako su dodali, umjesto opšteg društvenog i državnog interesa, Bulajić se, na žalost, vodi isključivo uskim partijskim odlukama.

“Građani su umorni od politčkih prepucavanja u trenutku kad za rezervoar goriva treba da daju preko 100 eura, a hljeb je poskupio već dva puta ovoj godini. Umorni su od raznih “eksperata” koji su uspješne državne monopolske firme doveli od gubitaka, koji nijesu u stanju da registruju avione za gašenje požara ili gube desetine sudskih sporova zbog nezakonitih smjena, a od kojih danas peru ruke oni koji su ih na ta mjesta izglasali”, saopšteno je iz SDP-a.

Građani, ističu u ovoj partiji, s pravom očekuju da Skupština ispunjava svoju osnovnu Ustavom određenu funkciju i za njeno zaključavanje nema niti može biti opravdanja.

“Preko 100 zakona čeka u proceduri, nema aktikriznih mjera, djecu nam policiija izvodi iz škole zbog bombaških prijetnji i to su realni problemi koje moramo rješavati hitno i bez odlaganja”, kazali su iz ove partije.

Naša privpreda, dodaju, očekuje podršku kako ne bi doživjela katastrofu usljed ogromnog rasta cijena uvoznih roba, ali i troškova poslovanja u našoj zemlji.

“Odlazeća Vlada za to vrijeme ne ispunjava svoju ključnu evropsku i evroatlantsku obavezu, čime se dodatno usložnjava situacija u sektoru bezbjednosti i odbrane države i zanemaruje činjenica da smo zemlja članica NATO i u pristupnim pregovorima sa EU. Zbog toga još jednom pozivamo Bulajića da u hitnom roku zakaže sjednicu Skupštine i time spriječi nastavak negativnih posljedica koje ovih mjeseci osjećaju svi građani Crne Gore”, poručuje SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
04.04.2022-16:03 16:03

I tako SDP. Po stoti put ispricaste gradjanima istu pricu. Umjesto pravnih mjera protiv uzrocnika svjesne, diverzantske blokade rada Skupstine CG, vi po treci put siljete zamolnicu uvazenom (od vasih i drugih poslanika) kolegi Bulajicu da radi svoj Ustavom CG definisan posao. Prijetnju koju su uputili Vojvoda od Kolenice i Pipun Mali i Medo Trump, da cemo pretrpjet strasne posledice ako se ne ispune njihovi zahtjevi kao uslov za n astavak rada Parlamenta,nikad ni jednom rijecju ne pomenuste. Valjda osjecate, kakve se strahote kriju iza tih izjava, pa mislite da je bolje da fino molite Strahinju dako upalii pa da… Pročitaj više »