Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

SDP podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića: Jasna je njegova namjera

Zbog, kako kažu, ''nezakonitog ponašanja i zloupotrebe službenog položaja''

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije Mirko Stanić saopštio je da je ta stranka podnijela krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića zbog, kako kaže, “nezakonitog ponašanja i zloupotrebe službenog položaja”.

Kako je kazao novinarima prijava je podniejta jer je predložio i usvojio Odluku o sticanju državljanstva.

Nada se da će osnovni državni tužilac cijeniti obrazloženje.

“O ovakvim krupnim pitanjima i drugim odlukama Vlada u tehničkom mandatu ne može donositi odluke. Ova odluka kasnije može značiti druge stvari, da ne ulazimo u to ko treba da dobije ovo državljanstvo. Nisu kriterijumi ništa stroži u odnsou na one zemlje koje imaju ovoliko stanovnika i nije ništa drugačija nego u drugim zemljama. Bojimo se da se ovdje kriju drugi razlozi koji mogu biti povezani sa nekim drugim procesima”, kazao je Stanić novinarima.

Upitan da li zna koliko bi ljudi u narednih pet godina dobilo državljanstvo po ovim uslovima kaže:

“Nažalost ovdje imamo situaciju da mimo znanja javnosti, mimo podataka o kojem se broju radi i iz kojih zemalja dolaze dolazimo u situaciju da možemo imati milion stanovnika za 10, 12 godina. Zbog toga je bitno da se ovim pitanjima posveti pažnja i zbog CG i zbog evropskog puta. Ova Vlada je za godinu dala preko 300 počasnih državljanstava što je više nego u posljednjih 10 godina. Jasna je namjera sa se određenim licima povezanim sa odlazećom vladom želi dati državljanstvo kako bi uticali na politiku u CG kasnije”, navodi Stanić.

Kako pojašnjava, problem je što je time obezbijedio sebi više prava nego što ima premijer u tehničkom mandatu.

Dodaje da imaju najave Abazovića koji je poručio da će ta Odluka u nekoj fazi biti poništena.

“Vlada je dobila 11 glasova i u tom momentu vi donoste odluke koje mogu imati posljedice za CG. Imate desetine imenovanja, kreiranje fonda sve u tehničkom mandatu bez bilo kakvog legitimiteta za to. Oni moraju obavljati neke obaveze ali sve suštinske odluke moraju biti svedene na nivo tehničkih poslova a ne suštinskih poslova vlade koja donosi odluke na elektronskoj sjednici. Ovakvu odluku koja može imati dalekosežne posljedice “, ističe Stanić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tesko
14.02.2022-12:32 12:32

SDP -navalili na Krivokapica ka smrt na babu a svi znamo da BECIC- KRIVOKAPIC  su povezani ka beba i majka -zasto Becica ne pominjete kad se on vise pitao od Krivokapica i za sve je kriv BECIC nego SDP oce sa BECICEM potrebu na CETINJU da bi potjerali DPS-u opoziciju SDP je vise zlo od DMOKRATA I KRIVOKAPICA!

Tetejac
14.02.2022-13:05 13:05

Micite nam se oci vas vise ne gledale u CG ocete sa Fasistickim Demokratama koji smo popili OTROV  na CETINJU 5 Septembda da nas UDOMITE sa neprijateljima i da nam sudbinu CG uz vasu pomoc kako CETNICKI DEMOKRATE nazvase nam dragu CG -“””SPRZENA ZEMLJA!””””Mrs-Mrs misleli smo da je Vuksanovic -Stankovic -za koga se treba borit poslije ovog NIKAD IZDAJICI PODMUKLI NECE IMAT PODRSKU!