Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

SDP napustio Radnu grupu: Đurašković: Stisnite, konačno, petlju za Cetinje

Nikola Đurašković, predsjednik Kluba odbornika Socijaldemokratske partije u Skupštini Prijestonice, napustio je danas Radnu grupu za podršku građanima i privredi Cetinja

Nikola Đurašković, predsjednik Kluba odbornika Socijaldemokratske partije u Skupštini Prijestonice, napustio je danas Radnu grupu za podršku građanima i privredi Cetinja.

foto SDP

“Koalicija DPS-SD odbila je da razmotri predlog SDP da se dio sredstava koje Cetinju sleduju na osnovu Zakona o Prijestonici umjesto u kapitalne projekte preusmjeri na podršku građanima i privredi, što je naš ključni zahtev u ovoj radnoj grupi. Kroz ovaj predlog bi se spasila radna mjesta u gradu, pomogli privrednici i građani u stanju socijalne potrebe, što je puno veći prioritet nego izgranja određenih objekata za koje nijesu napravljeni ni planovi niti će se ta sredstva uopšte iskoristiti ove godine”, istakao je Đurašković.

Pored ovoga, SDP je dostavila niz predloga za podršku stanovništvu i privredi, uvjereni da bi se na taj način, kroz rad lokalne uprave i javnih preduzeća kojima je Cetinje osnivač, doprinijelo rješavanju teške ekonomsko-socijalne situacije u koju je zbog korona virusa većina sugrađana zapala.

“Odbijanjem da se uputi inicijativa Vladi za preusmjerenje dijela novca od Zakona o Prijestonici na pomoć građanima, cetinjska DPS-SD vlast je u potpunosti preuzela odgovornost za socijalno stanje na Cetinju. SDP će, još jednom, uz pomoć kolega iz opozicije, tražiti podršku za zakazivanje lokalnog parlamenta sa samo jednom tačkom koja bi se odnosila na izmjene i dopune Zakona o Prijestonici i time dati šansu da preovlada razum, a ne sitno političko nadmudrivanje, na štetu interesa svih naših sugrađana i privrednika. Ubijeđeni smo da je jedina prava podrška našim građanima preusmjeravanje novca iz Zakonu o Prijestonici, sve ostalo je daleko od dovoljnog”, naveo je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve