Kako je u pripremi budžet Prijestonice za 2020. godinu SDP je danas Prijestonici Cetinje podnio inicijativu da se u budžetu predvide sredstva za aktivnosti od značaja za djecu i mlade.

Zgrada Opštine Cetinje

“Smatramo da dobru praksu izgradnje dječiih igralista treba nastaviti i za ovu namjenu opredijeliti najmanje 20.000,00 eura u 2020. godini. Na taj način se stvaraju uslovi za izgradnju dječijih igrališta i na drugim lokacijama u gradu, kao i na seoskom podrucju u skladu sa potrebama”, saopštio je Odbornički klub SDP-a.

Kako se navodi, inicijativom je zahtjevano i da se budžetom za 2020. godinu planira nabavka laptopova za sve učenike zavrsnih razreda osnovnih škola sa područja Cetinja.

“Vjerujemo da nije potrebno isticati koliko bi ova aktivnost bila važna za dalje osnaživanje ovih mladih ljudi, njihovo informatičko opismenjavanje i dalje obrazovanje. Za ovu namjenu je neophodno opredijeliti cca 30.000 eura. Očekujemo da će navedena sredstva biti planirana u budzetu za 2020. godinu i da ćemo time pokazati punu odgovornost prema buducim generacijama”, kažu u SDP-u.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments