Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

SDP Cetinje: Zvicer da pokrene promjenu ugovora i odrekne se 50.000 eura

Iz SDP-a ističu da se, Cetinje danas nalazi u nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj ne mali broj sugrađana zaradu ostvaruje radeći u susjednim gradovima, dok je prosjek penzija za 4.400 penzionera ispod državnog prosjeka

Skandalozna odluka direktora DOO “Komunalno” Saše Zvicera da potpiše aneks ugovora kojim će u slučaju odlaska sa mjesta direktora dobiti preko 50.000 eura i juče je potvrđena na sjednici Skupštine Prijestonice. Nažalost, umjesto rješavanja problema od preko 3 miliona eura duga za poreze, ali i nagomilanog gubitka, kao i spornih stavki od skoro 600.000 eura, prethodni saziv Upravnog odbora i Zvicer su svega nekoliko dana po završenim lokalnim izborima odlučili da mu značajno povećaju potencijalnu opremninu, saopšteno je iz Opštinskog obora, DPS Cetinje.

Kako su naveli, za taj iznos može se kupiti 200 lap-topova za naše osnovce ili srednjoškolce ili platiti vrtić za svu cetinjsku djecu narednih 5 mjeseci.

“Navedeni novac se može iskoristiti i za obnovu mehanizacije, proširenje okvira poslova koje Komulno obavlja ili dodatnu stimulaciju za vrijedne radnike zbog kojih je naš grad izuzetno čist”, piše u saopštenju.

Iz SDP-a ističu da se, Cetinje danas nalazi u nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj ne mali broj sugrađana zaradu ostvaruje radeći u susjednim gradovima, dok je prosjek penzija za 4.400 penzionera ispod državnog prosjeka.

“U situaciji kad su povećane sve cijene, od hrane preko goriva do brojnih usluga, ne smatramo moralnim da direktor postavljen po partijskoj liniji uzme 24 bruto plate ili 50.000 eura”, dodaju u saopštenju.

Zbog toga, dodsju, pozivamo da pokrene proces izmjene ugovora sa trenutnim sastavom UO, a kolege iz doskorašnje DPS vlasti da se jasno odrede prema ovoj situaciji. Jer nije elementarno korektno, kritikovati (sa pravom) slične postupke rukovodilaca postavljenih u vrijeme smijenjene klero-nacionalističke Vlade Zdravka Krivokapića, a ćutke podržavati isto postupanje ljudi iz vlastite partije.

“Takođe, potrebno je javnost upoznati i pod kojim uslovima i sa kolikom optremninom je radno mjesto napustila dosadašnja zamjenica direktora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
02.06.2022-13:33 13:33

Dakle Bujo, nastavljaš ti da demagošk samo zamajavaš građane Prijestonice. Samo verbalno ti crče od brige za malu đecu, školarce, penzionere Prijestonice i nabrajaš što se sve može kupiti ili uraditi sa 50000 eura, koje direktor Zvicer ne bi trebao “nemoralno” da uzme. Bujo, pušti priču o moralu i tvojem i drugih, radi ono što možeš i moraš po zakonu. Kao prvo, te pare od direktora Zvicera možeš dobit ako mu ne daješ revanšistički otkaz na funkciju koju vrši. Možda bi Zvicer kao direktor Komunalnog Prijestonice, moga donijet Prijestonici 500000 eura, ako ga ti i tvoji stručnjaci pravilno uposlite? Pitanje… Pročitaj više »