Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Vakcina nema, a kad će – ne znamo

Još jednom pozivamo ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović i Vladu da se okanu politike i spašavaju glave građanima

Još jednom pozivamo ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović i Vladu da se okanu politike i spašavaju glave građanima, saopštile su Socijaldemokrate.

”Sumnja se da u Crnoj Gori ima nekoliko desetina oboljelih od novog soja koronavirusa i to, gle čuda, brzo nakon što je ministarka dala dozvolu da gotovo svako ulazi u Crnu Goru bez ikakve kontrole. U crnogorskim domovima za stare bukti epidemija, a stari se liječe, kako se može čuti, u domovima umjesto u bolnicama. Gledamo druge zemlje kako vojnički organizovano vakcinišu na desetine hiljada ljudi dnevno, a mi nemamo informaciju ni kad će, niti koja će vakcina kod nas. Zato poštedite građane politikantskih izjava da „Vlada cijelim svojim sastavom stoji uz ministarsku zdravlja“ i počinite najzad da radite svoj posao”, navodi se u saopštenju.

Kako su saopštili, do sad nemamo niti jednu konzistentnu informaciju o vakcini koja će prva biti dopremljena.

”'Šetalo’ se u javnim istupima od Fajzerove, preko Sinofarmove. Takođe, nemamo odgovor na to šta ako prva stigne neka, u EU neodobrena vakcina. No, na kraju izgleda da će prva stići AstraZeneca, čiji je dolazak putem Covax inicijative, dogovorila prethodna vlada.

Takođe, ministarka je, pri ovolikom kašnjenju, našla za shodno da od donatora galantno odbije 10 000 vakcina koje „nijesu provjerene“, iako se ispostavilo da će i ona dopremiti iste vakcine. Kad se pak našla u nebranom grožđu od strane javnosti zbog svog nepromišljenog postupka, rekla je da ih nije baš odbila, ali da donator treba da joj ih sam dopremi i oposli joj još neke dodatne provjere – ako nije problem”, ističu iz SD-a.

Takođe, u ovom momentu ne da nemamo vakcina koje se najavljuju još od prošle godine, nego je, kako kažu, i dokument – Stragija za primjenu COVID-19 vakcina, objavljen na sajtu IJZ prije svega nekoliko dana!

”Uz to, izuzetno loša edukativna kampanja već je dovela do potpunog pada povjerenja građana u rad u vezi sa pandemijom. Što, posljedično, može dovesti i do lošeg odziva za vakcinu onda kad jednom stigne.

Svi napravljeni propusti će nas, bez sumnje, koštati. Sad je samo pitanje ima li ova vlada kapaciteta da ih makar djelimično amortizuje, ili će nas svojim neznanjem, neodgovornošću i bahatošću uvesti u potpuni haos”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
01.02.2021-12:22 12:22

Cekaju Srbiju da im proda vakcine. Platit ce ih skuplje i prikazati – da nam nije njih ni spasa nam nebi bilo.-