Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Temeljni ugovor mora biti usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore

Oni tvrde da je takvu vrstu ugovora, u cilju transparentnosti, osjetljivosti problematike i potencijalnih subjektivnih tumačenja, potrebno poslati Skupstini Crne Gore na upoznavanje i izjašnjenje, odnosno ratifikaciju

Temeljni ugovor treba potpisati sa svakom vjerskom zajednicom koja za to iskaže interesovanje, smatraju u SD-u.

U toj partiji naglašavaju da Temeljni ugovor mora biti usklađen sa Ustavom i zakonima, odnosno državnim interesima Crne Gore.

“Temeljni ugovor niti jednoj vjerskoj zajednici ne može dati više prava nego nekoj drugoj i njime se ne smije revidirati (falsifikovati) istorija”, smatraju u Socijaldemokratama.

Oni tvrde da je takvu vrstu ugovora, u cilju transparentnosti, osjetljivosti problematike i potencijalnih subjektivnih tumačenja, potrebno poslati Skupstini Crne Gore na upoznavanje i izjašnjenje, odnosno ratifikaciju.

“Uostalom, to je urađeno sa Temeljnim ugovorom između Crne Gore i Svete Stolice (Katoličke crkve)”, smatraju u SD-u.

Iz te partije zaključuju porukom da će svako ko potpiše Temeljni ugovor u kojem su iznijeti netačni navodi ili data prava vjerskim zajednicama mimo Ustava i zakona, odgovarati pred nadležnim državnim organima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.01.2022-13:50 13:50

Mora biti usaglasen inače svi na Cetinje ili pG !
SMRADOVI ! to što izlazi kao moguci sadrzaj —UŽAS !
ponižavaju CG crnogorce i CPC !

Cicvara
28.01.2022-14:37 14:37

Tako je gos .Konjevicu trenutno ti i Zivkovic u vas i u Boga se nadamo da cete spasit CG od Cetnickih zlikovaca koji su navalili na CG da je ocerupaju sa vojvodom  BECICA SESELJEVSKIH DEMOKRATA CETNICKIH  ka hijene na zvjer !!

Freedom
28.01.2022-15:40 15:40

Vi iz SD . DPSa i SDP ste imali kad to zavrsiti nego ste to ostavili ovim Izdajnicima da urade. Kako vas nije sramota. Nijeste nista bolji od Ure i DF. Jedina stranka u CG koja je valjala je bio LSCG a lider Slavko Perovic.