Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Potrebno postizanje šireg konsenzusa povodom izbora Tužilačkog savjeta

Socijaldemokrate apeluju na vladajuću većinu da pokrene dijalog oko izbora članova Tužilačkog savjeta i pokažu spremnost za razgovore i dogovor

Nakon što je usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, pri čijoj izradi nijesu usvojene sve preporuke Venecijanske komisije, o čemu smo i tokom javne rasprave govorili i na šta smo upozoravali, sada se, neposredno prije kolektivnih godišnjih odmora, pokušavaju imenovati članovi Tužilačkog savjeta, saopštili su iz SD-a i poručili da je potrebno postizanje šireg konsenzusa povodom izbora Tužilačkog savjeta.

“S obzirom da se i danas Crna Gora suočava sa kritikama naših međunarodnih partnera zbog usvajanja ovakvih tužilačkih zakona, a danas dobijamo nove packe zbog pokušaja izbora članova TS-a na ovakav način, dužni smo predstavnike vladajuće većine podsjetiti da je za ovako važna pitanja potrebno postizanje šireg konsenzusa”, navode iz SD-a.

Kako dodaju, to nije samo stav SD-a, već je to i stav svih relevantnih međunarodnih subjekata kompetentnih da ocjenjuju napredak naše države.

“Stoga Socijaldemokrate apeluju na vladajuću većinu da pokrene dijalog oko izbora članova Tužilačkog savjeta i pokažu spremnost za razgovore i dogovor. U nama ćete, za takve poteze, uvijek imati iskrenog partnera”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve