Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Pokretanje izviđaja od strane ODT Cetinje razlog više za hitno formiranje anketnog odbora

''Da je pravda spora, ali dostižna, pokazalo je ODT na Cetinju pokretanjem istrage protiv navedenih lica, što predstavlja samo razlog više za što hitnije sprovođenje odluke koji su predložile Socijaldemokrate u djelo''

Izviđaj koji je protiv službenika Uprave policije koji su učestovali u događajima 4. i 5. septembra prošle godine pokrenulo Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju samo je još jedan razlog više za hitnu implementaciju akta koji je usvojen na prijedlog Socijaldemokrata, a kojim se predviđa formiranje anketnog odbora i sprovođenje parlamentarne istrage povodom navedenih događaja, saopšteno je iz partije Damira Šehovića.

“Svjedoci smo, kako tada, tako i sad, da se od strane aktuelne vlasti i vrha bezbjednosnog sektora detalji ove sramne akcije pokušavaju zataškati. Do sad, prije objavljivanja izvještaja unutrašnje kontrole, to im je vrlo uspješno i polazilo za rukom – od aktuelnog premijera u tehničkom mandatu, preko direktora Uprave policije, pa do svih rukovodilaca i službenika koji su terorisali građanke i građane na Cetinju”, navodi SD.

Kako su dodali, da je pravda spora, ali dostižna, pokazalo je ODT na Cetinju pokretanjem istrage protiv navedenih lica, što predstavlja samo razlog više za što hitnije sprovođenje odluke koji su predložile Socijaldemokrate u djelo.

“Mi smo tu odluku, u skladu sa novonastalom situacijom i odredjenim opstrukcijama, upodobili kako bi ona mogla biti sprovedena, te ovim putem pozivamo rukovodstvo Skupštine da u što skorijem vremenskom roku otpočnu procedure u cilju njene implementacije”, zaključuje SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve