Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Orlandić bio utemeljivač socijaldemokratske misli u Crnoj Gori

Naučio nas je, istakli su, kako da ljubav prema Crnoj Gori pretvorimo u zvaničnu državničku politiku

Mićo Orlandić je bio utemeljivač socijaldemokratske misli u Crnoj Gori, veliki patriota i neko čiji je legat prije svega dosljedna borba za interese Crne Gore od devedesetih, kad je to bilo najteže, do dana kad nas je napustio, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

“Sa tugom obavještavamo crnogorsku javnost da je danas preminuo Mićo Orlandić, jedan od osnivača i potpredsjednika Socijaldemokrata Crne Gore. Dugogodišnji poslanik, ministar u Vladi Crne Gore, direktor Uprave za nekretnine, predsjednik Skupštine opštine Bar, i neko ko je obavljao brojne druge značajne poslove, samo je mali dio onoga što je Mićo Orlandić ostavio iza sebe”, naveli su iz SD-a.

Naučio nas je, istakli su, kako da ljubav prema Crnoj Gori pretvorimo u zvaničnu državničku politiku.

“Ne manje važno, Mićo Orlandić je, kao ličnost, bio izvanredna figura uz koju je stasala današnja generacija socijaldemokrata, visokomoralan čovjek, veliki pregalac i očinska figura svima kojima je to bilo potrebno. Bio je ličnost čiji su rezultati rada, ideološko i vrijednosno određenje i patriotizam, prerasli njegov životni put i ostali kao zalog nama, koji taj put nastavljamo”, naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve