Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Nemamo vremena za eksperimente, potrebna jasna i stabilna, vrijednosna većina

U toj partiji kažu da je pred nama mnogo važnih zadataka koji moraju biti završeni, kako na nivou vlade, tako na nivou parlamenta

Crna Gora, nakon trogodišnje društveno-političke agonije, nema više vremena za eksperimente sličnog tipa, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

U toj partiji kažu da je pred nama mnogo važnih zadataka koji moraju biti završeni, kako na nivou vlade, tako na nivou parlamenta.

“Zbog toga svaka vlada koja bi imala većinu manju od tropetinske, ne bi mogla isporučiti konkretne i potrebne rezultate na putu Crne Gore ka EU. Taj broj je neophodan radi neophodnih imenovanja u Ustavnom sudu, sudskom savjetu, izbora VDT-a, a njihovo kompletiranje podrazumijeva uslov za nastavak evropskog puta Crne Gore. S druge strane, samo takva vlada bi mogla smanjiti tenzije koje su u posljednjih godinu-dvije dana na rekordnom nivou i vrlo često u javnosti možemo čitati o posljedicama njihove eskalacij”, ističu u SD-u.

Socijaldemokrate navode da je od velike važnosti da stabilna većina bude formirana na jedinstvenoj vrijednosnoj prozapadnoj platformi.

“Vidjeli smo kako izgledaju i kako završavaju vlade koje su formirane čisto da bi bile formirane, bez vrijednosne platforme koja je okupljala činioce te dvije vlade. Da ne bismo opet imali apostolsku, ili izdajničku manjinski vladu, mora se voditi računa o ključnim principima – da je Crna Gora nezavisna, građanska država, da ona mora biti kredibilan NATO partner i da mora u potpunosti biti posvećena svom evropskom putu. Nakon toga se mora postaviti jasna vizija Crne Gore u narednom periodu u svim oblastima, počev od ekonomije, socijale, zdravstva, obrazovanja… Samo vlada na takvim osnovama i vlada koja ima stabilnu, makar tropetinsku većinu, može voditi Crnu Goru putem napretka”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve