Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Bratićevoj: Iskreno žalimo što imamo ovakvu ministarku prosvjete

Ministarka Bratić je bez ičije pomoći sebe, ističu iz SD-a, ''označila kao radikalnog ekstremistu, nedostojnog bilo kakve javne funkcije, i uvjereni smo da kao takva neće još dugo biti na toj poziciji''

Ne koristite instituciju Ministarstva prosvjete za naknadne lične obračune sa gospodinom Šehovićem, u bijesu što mu nijeste niti mogli niti umjeli odgovoriti u Skupštini. A jedva ste i pročitali ono što su vam drugi napisali i doturili. To je prva misao koja se nameće nakon primitivnog saopštenja gospođe Vesne Bratić, koja ga je potpisala Ministarstvom prosvjete, budući da joj Ministarstvo inače služi za davanje “jačine” ličnim prepucavanjima, saopštili su iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Iz partije su reagovali nakon što su iz resora ministarke Bratić poručili da je “malo koja oblast dovedena do ruba same propasti kao prosvjeta”.

“Da su gospođi Bratić uvijek potrebna naknadna saopštenja, govori i činjenica da je čak četiri puta pobjegla od Odbora za prosvjetu kojim rukovodi gospodin Šehović, da bi se naknadno oglasila tim povodom. Stoga prije svega iskreno žalimo što imamo ministarku prosvjete bez lične hrabrosti, znanja i integriteta da civilizovano sučeli argumente, umjesto što iz mraka kancelarije lični gnijev i frustraciju preliva u saopštenja”, poručuje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, žale i što su podvrgnuti, kako kažu, “mučenju čitanja saopštenja o prosvećenosti i kritičkoj misli što dolaze od osobe koja je o jadu zabavila Crnu Goru, a region dobrano nasmijala, svojim verbalnim i pisanim šovinističko-nacionalističkim ispadima”.

“Isto kao što žalimo što slušamo osobu koja je desetkovala čitavu prosvjetu na (jedno)nacionalnoj i političkoj osnovi kako priča o “zapošljavanju partijskih aparatčika”, te koja priča o “podizanju kulturnog nivoa” dok joj institucije kulture vode članovi ekstremne grupacije Dveri iz Srbije”, dodaje se u saopštenju.

Ministarka Bratić je bez ičije pomoći sebe, ističu iz SD-a, “označila kao radikalnog ekstremistu, nedostojnog bilo kakve javne funkcije, i uvjereni smo da kao takva neće još dugo biti na toj poziciji”.

“No ipak ne možemo da ne žalimo što smo morali, makar i kratko, da imamo jednu Vesnu Bratić i one koji joj pišu ovakva saopštenja, da bismo shvatili veličinu vrijednosne i civilizacijske propasti u koju nas je sve zajedno ova Vlada uvukla”, naglašeno je u saopštenju.

Kako su naveli, Bratić je od premijera nagrađena prilikom da svoje stavove, “pretvara u zvaničnu državnu politiku”.

“Upravo zbog nepoštovanja crnogorskog naroda i države koja je primila u svoje okrilje, Vesna Bratić je od premijera nagrađena prilikom da svoje šovinističke, anticrnogorske stavove pretvara u zvaničnu državnu politiku”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve