Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Borovinić-Bojović se nevješto krije iza saopštenja KCCG

Lekcija koju je ministarka dr Jelena Borovinić Bojović dobila u vezi transplantacija organa je samo jedna u nizu koje slijede za nasilje nad strukom i zakonom, poručuju iz SD-a

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, koja se u vezi transplantacija organa nevješto krije iza jutrošnjeg saopštenja KCCG, je najzad shvatila da pacijenti koji nemaju srodnog donora imaju pravo da budu upućeni na liječenje u inostranstvo o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

“Samo jedan „sitan“ propust je napravila pominjući u koje zemlje se mogu uputiti pacijenti za transplantaciju organa dovodeći ih u vezu sa zemljama potpisnicama Istanbulske konvencije. Radi šire javnosti treba podsjetiti da je Istanbulska Konvencija konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, čiji je Crna Gora potpisnik od 2011. godine, ali to nema nikakve veze sa upućivanjem pacijenata u stanju potrebe za transplantacijom organa u inostrane centre”, navode u saopštenju.

Iz SD-a kažu da to nije “ništa čudno od ministarke zdravlja i nove uprave KCCG”.

“Za pacijente koji su u stanju potrebe za transplantacijom organa ovo je trenutak trijumfa: novi menadžeri zdravstvenog sistema su natjerani da priznaju prava ove grupe pacijenata da se liječe o trošku države ukoliko ispune zakonom predviđene uslove.
Pacijenti, iskoristite svoje pravo na liječenje zagarantovano zakonom i ne organizujte više akcije sakupljanja novca koje vas, pored prisustva ozbiljne bolesti, dodatno onespokojavaju zbog teškoća u pribavljanju sredstava!

Lekcija koju je ministarka dr Jelena Borovinić Bojović dobila u vezi transplantacija organa je samo jedna u nizu koje slijede za nasilje nad strukom i zakonom koje u kontinuitetu vrši svojom samovoljom i neznanjem”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve