Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: 100 dana politikanstva, revanšizma i besmisla

Kako navode, nedostatak kredibiliteta ih je sve zajedno doveo do toga da ih građani konstantno hvataju u neistinama.

Prvih 100 dana rada Vlade, ali i parlamentarne većine, obilježilo je politikanstvo, revanšizam i besmisao u postupanju, saopšteno je iz SD-a.

“Politikanstvo kroz potpuno nesnalaženje na najvažnijim funkcijama, osim u brutalnom partijskom kadriranju i populizmu. Revanšizam kroz potpuno uništavanje zdravstvenog sistema usred epidemije, te drugih ključnih institucija, “izbacivanjem” kadrova sa višedecenijskim iskustvom i gašenjem kompanije za kompanijom.

Besmisao kroz potpuni izostanak makar jednog razvojnog projekta, već zasnivanje rada isključivo na preturanju po arhivima prethodne Vlade.

Nova, ekspertska Vlada, ali i raznorodna skupštinska većina, pokazali su za neočekivano kratko vrijeme ogromnu neaposobnost i malicioznost u vođenju države: broj oboljelih i preminulih od koronavirusa je rekordan; ugašen je Montenegro Airlines; najavljuju se dalja gašenja kompanija; planiraju gašenje Falulteta za crnogorski jezik i književnost; postavili su partijsku ličnost na čelo ANB, a osnivača IN4S na čelo Univerziteta Crne Gore; postavili su gotovo bez izuzetka partijske ličnosti na čelo domova zdravlja; postavljaju gotovo bez izuzetka partijske ili SPC kadrove po upravnim odborima; zadužili su se tajno 750 miliona i od toga finansiraju neproduktivnu potoršnju; pokušali da izmijene tužilačke zakone kako bi povećali politički uticaj u tužilaštvu, pa napravili skandal u odnosima sa EU; pokušali da opanjkavanjem i mimo procedura smijene ambasadore, pa napravili skandal i urušili međunarodu poziciju Crne Gore”, kazali su iz SD-a.

Kako navode, nedostatak kredibiliteta ih je sve zajedno doveo do toga da ih građani konstantno hvataju u neistinama.

“Nedostatak elementarnih znanja o komunikaciji ih je doveo do toga da se sa medijima ponašaju potpuno neznaveno, organizuju presove nepripremljeni, a kapitalne informacije objavljuju po tviteru.

To je samo mali, ali važan dio 100 dana rada Vlade i skupštinske većine, a vjerujemo da bi malo ko, koliko god se trudio, mogao naći kakav ozbiljan iskorak. Ova Vlada govorila je najviše sama o sebi, pa će vjerujemo, nažalost, tako biti i narednih 100 dana, ukoliko uopšte opstane toliko”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve