Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Fingiranje javne rasprave o rješenju za smjenu Katnića

Tobožnja javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla je onako kako je i organizovana - fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora, saopštila je Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Tobožnja javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla je onako kako je i organizovana – fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora, saopštila je Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Iako se Evropska komisija i Venecijanska komisija još nijesu izjasnile o navedenom aktu, potpredsjednik Vlade opet je saopštio grubu neistinu – navodeći da je riječ o rješenju koje je u skladu sa mišljenjem Venecijanske komisije?! Uslijedilo je terciranje iz (ne)vladinog sektora da mišljenje Venecijanske komisije ipak ne treba doživljavati kao “sveto pismo“?! I to sve naočigled prisutnih ambasadora”, navodi Šćepanović.

Kako dodaje, ova ujdurma, zakazana u posljednjem trenutku, forme a ne suštine radi, u cilju podilaženja Demokratskom frontu, zaista je izrugivanje demokratiji, ali i potcjenjivanje javnosti.

“Zato što je svakom jasno da je ovaj akt pisan samo iz jednog razloga – smjena jednog čovjeka, a to je praksa svojstvena antidemokratskim društvima, a ne državi koja je kandidat za članstvo u EU”, navodi Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve