Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Neblagovremeno obavještenje studenata od strane UCG, ne vodi ka unaprijeđenju njihovog položaja

''Dužni smo da skrenemo pažnju UO UCG da o ovakvim važnim odlukama javnost ne obavještava tek tako, iz vedra neba, bez ostavljanja vremena neophodnog za pripremu prijave u smislu prikupljanja potrebnih dokumenata i slično''

Na sjednici UO UCG, koja je održana 29. septembra 2021. godine, donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za budžetske specijalističke i master studije za 2021/22. godinu, u skladu sa kojom će se prijave na konkurs studentskim službama podnositi 1. oktobra, a prijemni ispiti organizovati od 2. do 4. oktobra.

Kako su saopštili iz Savjeta mladih DPS Crne Gore, uzimajući u obzir činjenicu da nastavak akademskog obrazovanja nakon završenih osnovnih studija predstavlja važan korak za svakog studenta, koji bi, u progresivnim društvima, trebalo da bude i njegov najvažniji član, za očekivati je bilo da će Univerzitet Crne Gore imati više obzira i zvanično obavještenje o rokovima za prijavu ispita objaviti blagovremeno, a ne dan uoči datumski predviđenog roka?!

“Kao najveća omladinska organizacija u državi, koja okuplja veliki broj crnogorskih studenata, koji su nam usljed sopstvenog nezadovoljstva stanjem na Univerzitetu ukazali i na ovaj problem, dužni smo da skrenemo pažnju UO UCG da o ovakvim važnim odlukama javnost ne obavještava tek tako, iz vedra neba, bez ostavljanja vremena neophodnog za pripremu prijave u smislu prikupljanja potrebnih dokumenata i slično.

Na kraju, studenti Crne Gore treba da znaju da su naša vrata otvorena za sve njihove inicijative, za koje procijene da im je neophodna i politička reakcija u državnim institucijama, kako bi efikasnije bile sprovedene u djelo. Da je zaštita najboljeg interesa studenata jedna od naših najznačajnijih obaveza, dokazuje i činjenica da smo u fokus sopstvenog djelovanja stavili unaprijeđenje položaja studenata, ali i praćenje transparentnosti rada krovne obrazovne ustanove u zemlji”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve