Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS Danilovgrad: Branimo vrijednosti vječne Crne Gore – naše najveće svetinje

Savjet mladih DPS Danilovgrad juče je održao sastanak na kojem su mladi upoznati sa aktivnostima preduzetim u cilju realizacije izbornog programa, te aktuelnim političkim pitanjima

Savjet mladih DPS Danilovgrad juče je održao sastanak na kojem su mladi upoznati sa aktivnostima preduzetim u cilju realizacije izbornog programa, te aktuelnim političkim pitanjima.

FOTO DPS

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Opštinskog odbora Vukota Stanišić, predsjednica Opštine Zorica Kovačević, poslanik u Skupštini Crne Gore Milorad Vuletić, članovi Glavnog odbora Nikola Vukićević i Jovan Marković i predsjednica ŽAD Danilovgrad – Stanislava Tanja Bošković.

Mladi su zaključili da medijske manipulacije i laži opozicije antidržavnog kursa imaju jednu i jedinu svrhu – preuzimanje vlasti i poništavanje državnosti Crne Gore. Budući da mlade generacije pamte i 2006. godinu, te da su preci živote gubili zarad Crne Gore u kojoj danas živimo, mladi zaključuju da time imaju još veću obavezu da ne dozvole da se ruši ono što je stvoreno i ono gdje se dobro osjećaju. Posebnu ulogu, kako kažu, imaju mladi vladajuće partije, koja je obnovila državu. Mladi DPS-a neće dozvoliti ono što opozicija pokušava da napravi u Crnoj Gori – da patriote budu oni koji ne žele svoju državu, a izdajnici oni koji je žele. Poručuju da se ne stide nositi crnogorsku zastavu i ispoljavati ono što u srcu nose, da ne zaboravljaju istoriju i ko su i što su Crnogorci.

foto DPS

Podsjećajući se riječi našeg Sule Radova:

“Kome je teško? Ko se rodi bez imena!

A teže? Ko za života ime izgubi!

A najteže? Kome svoje ime smeta!”

Mladi zaključuju da stoje na braniku vrijednosti vječne Crne Gore – za njih najveće svetinje te da su svjesni da “mnoge boli što postojiš, a ti vječna da si Crna Goro”.

Uloga mladih je, kako navode, razgovor sa vršnjacima u cilju depolitizacije vjere, budući da opozicija sve češće vrši zamjenu teza i politiku i vjeru miješa i poistovjećuje. Imajući u vidu suvereno pravo države da odlučuje o unutrašnjim pitanjima, mladi su pozdravili usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji su ocijenili kao neophodan korak u cilju zaštite državnih interesa i imovine, a kroz to i interesa građana. Uputili su apel opoziciji da prvo pročita zakon, kako bi razumjeli njegovu suštinu i mogli činjenicama i argumentima da raspravljaju o njegovoj suštini.

FOTO DPS

Savjet mladih je dao punu podršku politikama DPS-a i Vlade demokratskom i ekonomskom razvoju Danilovgrada i Crne Gore po mjeri savremene Evrope.

Mladi su osudili i svaki vid nasilja, te izrazili uvjerenje da niti jedan čovjek u Crnoj Gori neće biti žrtva nasilničkog ponašanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve