Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović: Naš stav je jasan, stotinu je razloga za pad vlade

Vlada Crne Gore treba da padne, ali ne samo zbog Otvorenog Balkana i Ugovora sa Crkvom Srbije, kazao je za Gradsku RTV poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović

Ugovor sa crkvom Srbije i Otvoreni Balkan nijesu jedina pitanja zbog kojih treba da padne 43. Vlada Crne Gore, smatraju sagovornici Gradske radio televizije. Ipak, nijesu optimistični da će, ukoliko dođe do uskraćivanja povjerenja Vladi Dritana Abazovića, nova parlamentarna većina postići dogovor oko uslova koje je Crnoj Gori postavila EU i odblokirati procs integracija koji bi vodio ka dobijanju završnih mjerila za članstvo CG u Uniji.

Vlada Crne Gore treba da padne, ali ne samo zbog Otvorenog Balkana i Ugovora sa Crkvom Srbije, kazao je za Gradsku RTV poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović. Ukoliko dođe do glasanja u Skupštini, kako kaže, stav Demokrata je jasan.

„Mislim da postoji bar stotinjak razloga zbog kojih treba pasti ova Vlada. Pad ove Vlade više nije ni retoričko pitanje, nije ni suštinsko pitanje, samo je pitanje trenutka i oni naročito iznevjereni građani CG koji jesu većina, a to su pokazali svi prethodni izborni procesi kako na parlamentarnom tako i na lokalnom nivou, pokazuju da je ovo Vlada bez legitimiteta i to je nešto što očekujemo u najskorijem roku“, kazao je Šaranović.

43. Vlada je, usvajanjem Predloga usaglašenog ugovora između Crne Gore i Crkve Srbije, zadala najenergičniji i dosad najkonkretniji udarac temelju crnogorskog kulturološkog, identitetskog i istorijskog bića smatra reditelj Danilo Marunović. To je, kako pojašnjava, razlog za njen pad.

„I Vlada koja stoji iza takvog dokumenta i insistira tako energično i iz nekog nama nepoznatog razloga u ovom trenutku na tom dokumentu, glasa za taj dokument ne treba da zastupa interese ovih građana. Tako da vjerujem da je najbolje rješenje za Crnu Goru da ova Vlada ode“, smatra Marunović.

Skraćenje mandata Skupštini, koje su najavile neke političke partije, vodilo bi novim izborima, što je za sada najbolja opcija, smatra docent na fakultetu političkih nauka u Podgorici Zlatko Vujović. Ipak, kako pojašnjava, nije optimista da će nova većina uspjeti da se dogovori oko ključnih uslova za održavanje legitimnih izbora.

„Najbolje bi bilo kada bi se mogla formirati neka – ja bih volio iskreno ove situacije izaći kada bismo imali neku evropsku većinu koja bi rekla “okej izbori su za 6 mjeseci”. Obezbijedićemo da se izaberu sudije Ustavnog suda kako bismo mogli sprovesti izborni proces. Imenovaćemo Sudski savjet i ta pitanja koja nam je tražila EU, dobićemo završna mjerila, pokazaćemo, i pored svih ovh razlika, da ipak se slažemo sa STAVOM 79 % građana CG gdje je mjesto CG – u Evropi. I time bi pokušali svi da naprave neki otklon od štetnih posljedica. Nisam optimista da će se to desiti“, ocjenjuje Vujović.

Vlada Crne Gore je, podgrijavanjem tenzija oko Otvorenog Balkana i Ugovora sa Crkvom Srbije, dodatno destabilizovala Crnu Goru, a ceh će platiti svi građani, zaključuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
11.07.2022-05:24 05:24

Znas sto je Danilo Saranovicu svaka tvoja je na “mjesto”sto se tice ove 43 Vlade cak je Demokrate nazivaju NELEGITIMNOM,sto u stvari i jeste,ali podrzana “od protivnika”za radi brzeg puta prema EU i evo sto bi.Nego lijepo kuco sa svojom partijom i vasim kadrom a imate pametnih ljudi vidjite sto vam valja cinjeti ako ”drzite do svoje rijeci”.Nedavno Becic izjavi “nema toga ko moze reci da je veci Crnogorac od mene”mislim da ih ima kod vas dosta jer nemate rezervnu domovinu a nema razloga da vam narod ne vjeruje,ne dozvolite da “vas bije glas” kao sramotni drzain pokret URA,e kome… Pročitaj više »

Milos
11.07.2022-06:54 06:54

Tvoj stav, i stav tvoje partije pa smijesno….hahahahah