Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Šaranović: Raspisaću konkurs za direktora Uprave policije, po mogućnosti već u ponedjeljak

Šaranović je rekao ne neće podnijeti ostavku iako je optužio premijera Spajića da je zgazio Zakon, Ustav i uzurpirao njegove ingerecije

Izborom Aleksandra Radovića za V.D direktora Uprave policije došlo je do direktnog i grubog  kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, saopštio je ministar Danilo Šaranović.

On je saopštio da će činjenicu ko je počinilac kršenja Zakona utvrditi nadležna sudska instanca.

„Stoga, pravni tim ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuće postupak pred Upravnim sudom“, rekao je ministar.

On nije htio konkretno da odgovori na pitanje protiv koga će podnijeti prijavu.

Vlada Crne Gore je većinom glasova izabrala Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije na prijedlog premijera Milojka Spajića

– Odluka je donijeta suprotno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima. Ako postoje krivična djela to će utvrditi nadležne sudske instance – dodao je Šaranović.

Tvrdi da je kandidat za v.d. direktora UP Lazar Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale.

“To to sam predložio Šćepanovića nije samo moje subjektivno mišljenje”, istakao je Šaranović, dodajući da je Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale i u pogledu radnog iskustva, poligrafskog ispitivanja…

On je potvrdio da je zbog privatnih razloga odsustvovao sa današnje sjednice Vlade i dodao da  ni potpredsjednik Vlade i lider Demokrata Aleksa Bečić nije mogao prisustvovati iz istih razloga.

Šaranović je rekao ne neće podnijeti ostavku iako je optužio premijera Spajića da je zgazio Zakon, Ustav i uzurpirao njegove ingerecije.

“Mojom ostavkom bi bili zadovoljni oni zbog kojih je neću podnijeti: Zoran Lazović i ekipa iz hotel Podgorica i Grand ekipa i druge ekipe organizovanog kriminala,” saopštio je Šaranović.

Ministar unutrašnjih poslova je najavio da će “u najkraćem mogućem roku, po mogućnosti u ponedjeljak, raspisati javni konkurs za direktora Uprave policije u punom mandatu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sad
14.03.2024-21:19 21:19

Upravni sud da odlučibo o ovom pitanju a u stvari ste reterirali, jer sad nećte krivičnu prijavu dati VDT protiv Spajića i Vlade, izgleda je važnija fotelja i lični i partijski interesi.Već ste nastetili Vladi, zaboravljate da Premijer odabira svoje saradnike, jer on dobija mandat, tako da nemožete ovako optuživati a ostati u Vladi. Ako na podnesete ostavku, znači da sam umjesto Spajica ja bih vas razrijesio dužnosti na mjesto MUP. Pa ako Skupstina ne skrati vas mandat odmsh bo raspustio Vladu i išlo bi se na neku novu Vladu ili nove izbore i tačka.

Mesa
14.03.2024-22:29 22:29

A dje ces tog tvog direktora Policije zaposlit u kojoj drzavi – svaki Demokrate imaju lazne diplome jer i sami vidite koliko ste skole zavrsili i da nista ne znate niti sto znaci VLADA tako ste i u onu prvu VLADU brljali BABE I ZABE pa ste dobili izgon iz fotelja !!

Tara
15.03.2024-09:25 09:25

Mali ekstremista..mislio je da moze hapsiti..po zelji..a ne po djelu…sareni…oladi malo..!