Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Saradnja DPS-a sa Komunističkom partijom Kine dala presudan pečat odnosima dvije zemlje

Ambasador Fan je pozdravio tradicionalno prijeteljske odnose NR Kine i Crne Gore, što potvrđuju vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar–Boljare

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Fan Kunom, saopšteno je iz te partije.

Poželivši dobrodošlicu ambasadoru i uspiješnu misiju u Crnoj Gori, Bogdanović je upoznao sa aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori i ulogom DPS-a. Ističući da se nalazi u prijateljskoj zemlji koja Kinu doživljava kao tradicionalnog i pouzdanog strateškog partnera, Bogdanović se osvrnuo i na saradnju DPS-a sa Komunističkom partijom Kine i dodao da je ona dala presudan pečat odnosima dvije zemlje.

“Demokratska partija socijalista oduvijek je prepoznavala značaj saradnje s Komunističkom partijom Kine i to se pokazalo kao odgovoran odnos DPS-a prema strateškim partnerstvima, naročito u vrijeme značajnih pomjeranja na globalnom, političkom, ekonomskom i sigurnosnom planu. Konačno saradnja DPS-a i KP Kine bila je okosnica razvoja odnosa dvije zemlje i omogućila je potpunije otvaranje potencijala bilateralnog partnerstva u svim društvenim dimenzijama, političkom dijalogu, ekonomiji, investicijama, turizmu, naučnoj i tehničkoj saradnji”, zaključio je Bogdanović.

U tom kontekstu pozdravio je održavanje predstojećeg XX Nacionalnog Kongresa KP Kine i izrazio uvjerenje da će KP Kine nastaviti da postiže izvanredne rezultate na dobrobit građana Kine.

“Sagovornici su se osvrnuli i na pismo čestitke koje je predsjednik DPS-a Milo Đukanović uputio predsjedniku Kine Kine Si Đinpingu povodom XX Kongresa, na čemu je ambasador izrazio zahvalnost”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka ocijenjeno je da je period od obnove nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, potvrdio odnos strateškog partnerstva NR Kine i Crne Gore, bilateralno i kroz multilateralne platforme, kao što su inicijativa Pojas i put i Mehanizam saradnje Kina-CEEC, koje su omogućile istorijske šanse za razvoj Crne Gore, ali ujedno daju doprinos i zajedničkom razvoju Kine, regiona i Evrope.

Ambasador Fan je pozdravio tradicionalno prijeteljske odnose NR Kine i Crne Gore, što potvrđuju vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar–Boljare.

On je izrazio spremnost da tokom diplomatske misije radi na unaprijeđenju svestrane saradnje u brojnim oblastima, za dobrobit građana dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve