Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Šamar bratu Abazu, koji je zabolio budvansku svetosavku

Odlazak Jovane Marović sa svih funkcija u partiji i Vladi, brat Abaz nije podnio baš dobro. Zato mu je u pomoć, kako i priliči desnoj ruci,  priskočila budvanska svetosavka, koja je  ''uspješno objasnila'' da je njena doskorašnja koleginica otišla zahvaljujući vlastitom stručnom odnosu prema Otvorenom Balkanu. Što to svetosavki znači, nije najjasnije, ali je činjenica da je uradila sve što joj je u moći da istovremeno naznači da njoj to nikad na um neće pasti

Piše: Slavko Mandić

Političku šamarčinu Dritanu Abazoviću opalila je doskorašnja ministarka u njegovoj Vladi i potpreśednica njegove URE Jovana Marović. Otišla je jer više nije mogla. Ko je god pratio vratolomije brata Abaza, jasno mu je bilo da će kad tad doći do pucanja po svim šavovima njegove neartikulisane tvorevine. Zato što je satkana na temelju neistina, obmana, podržavanja klerouticaja i namjere da po svaku cijenu razvali temelje crnogorske državnosti, njenog slobodarskog postojanja i snažnog patriotskog ośećaja, kojim se svakodnevno  suprotstavlja zločinačkim namjerama mantijaških šovinista. U tu svrhu Abaz je upotrijebio svu živu silu kojom je raspolagao, a njegove jedinice i ono rešto što je sa dugim cijevima čekalo naredbu da pripomognu kad bude zatrebalo. Uz blagoslov sramotnika koje je isporučio helikopter Injac ministarstva, brat Abaz se okitio  Belvederskom sramotom, koja će ga pratiti dok živi, zasipajući bojnim otrovima slobodarsko Cetinje i njegovu gospodsku čeljad. I na đecu, starce i žene je udario soko sivi, saopštavajući nakon ove sramote da je ponosan kako je akcija sprovedena. I jeste ponosan, jer se sramotnik samo sramotom može ponositi!

Odlazak Jovane Marović sa svih funkcija u partiji i Vladi, brat Abaz nije podnio baš dobro. Zato mu je u pomoć, kako i priliči desnoj ruci,  priskočila budvanska svetosavka, koja je  ”uspješno objasnila” da je njena doskorašnja koleginica otišla zahvaljujući vlastitom stručnom odnosu prema Otvorenom Balkanu. Što to svetosavki znači, nije najjasnije, ali je činjenica da je uradila sve što joj je u moći da istovremeno naznači da njoj to nikad na um neće pasti. Jer, ona je lojalna svojim klero šefovima i bossu od partije, i takva će ostati po cijenu crnogorskog identiteta, crnogorskih svetinja, crnogorske časti i obraza. Ovo potonje niti razumije niti mu je vična. Svoje čojstvo pokazala je kada je digla ruku da tuđin otme crnogorsko, i bez trunke obraza podrži namjeru da se crnogorska tradicija, istorija i kultura izbriše iz śećanja. Dao što je brat Abaz, Albanac, kako kažu, Crnogorsko dao bez trunke razmišljanja, bratu Vučiću, tako je i budvanska svetosavka dizanjem ruke i ovoj veleizdaji jasno saopštila vlastiti stav.

Nijesmo čuli ni nju ni koleginicu joj iz parlamenta, onu što do nje idološki śedi, koja se takođe lako odrekla moralnih načela, kada je u pitanju prodaja našega tuđinu, pa visoko ruku digla, da progovore oko bezočne BIRN-ove sramote vezane za sramni izvještaj o crnogorskim desničarima. One dvije, okružene družinom čija je maštovitost projektovanog veličanja bradate ideologije srazmjerna njihovim uticajem u djelovanju vladajuće koalicije, svo bogatstvo vlastite svrsishodnosti pronalaze u lažnom narativu koji izgovori svetosavka, da je URA partija koja baštini drugačija mišljenja. E pa dokazano to nije tako, budvanska svetosavko. To je partija koja dokazano baštini samo mišljenje brata Abaza, a ko to ne može da izdrži, marš iz naše uličarske kreposti.

Dobar je, dobar i odličan Otvoreni Balkan, pripovrnuće se budvanska svetosavka, jer joj se učini da nije dovoljno dala u tumačenju ostavke dojučerašnje drugarice Jovane Marović. Otvoreni Balkan pruža mogućnost otvorenog protoka roba za Vučića i njegov kapital. Nije rekla, ali je mislila. A Vučić je smislio. I pripomogao mu Rama, meštar od takvog zanata. Tu se brat Abaz uklopio po nalogu više sile, a ne sopstvenog ubjeđenja.

No, to više nije ni važno.

Važno je da Abaz ostane što druže. Da ga ne ufati ruka pravde, ona ista koja je hvatala ove koji ovih dana napuštaju Spuž a on ih je tamo slao, praveći nesvakidašnji pritisak na crnogorsko pravosuđe.

Śetićemo se i onoga što je kazao prilikom jednog hapšenja, da to nije postigla ni Amerika. A sad kad su akteri njegovih samohvala po medijima, pušteni kao nevini, on saopštava javnosti da to nije njegov posao.

A što je s cigarima, brate Abaze? Đe su tvoji u tom poslu skupljeg vijeka?

Ipak ti udri na patriote. Viđi još bolje da nije Kentera nešto učinio što mu se može pripisat kao zla rabota. Da ga nijesi džabe smjenjivao a Evropa i Amerika zakukali za njim.

Vratiću se za kraj Jovani Marović.

Bila je sa tom družinom, neosporno je. Ali ona ipak nije ista kao oni. Vjerovala je da nešto može promijeniti. Nije željela da prisustvuje donošenju sramne odluke o takozvanom temeljnom ugovoru. Nije ni ovo što se sada dešava mogla da podnese.

Ona, ubijeđen sam, voli Crnu Goru, za razliku od njenog doskorašnjeg društva.
Zato joj je od mene sve oprošteno!!!

Možda se od ovih drugih koji su ostali po neko śeti porijekla?

Možda?

Nikad se ne zna!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kod semafora
01.12.2022-07:16 07:16

Svetosavku samo da ne zaboli koje radno mjesto uz ostale priviligije što ih je prigrabila za sebe i svoje.
Neuređena i raščerupana država može čekat.
Nijesu to prioriteti.Otvoreni Balkan će pozlatiti a možda za svetosavku nova prilika za koje šoldi više.

Rudi
01.12.2022-08:12 08:12

Najveći lažov Crne Gore.
To mu je i ostaće doživotna titula.
Nikad ga niko neće smijenit sa funkcije doktora Lažova!

Bivši učenik
01.12.2022-10:42 10:42

Eee nekadšnja omiljena profesorice,mnogim stvarima i istimama ste nas učili osim one:daj mi vlast i vidjeću te ko si.
Vi ste se u vlasti pokazali u najgorem svijetlu.
Dvolični,intereslija i izdajica.
Razočarali ste generacije Vaših đaka.

Lune
01.12.2022-12:12 12:12

Sam sebi neka ga opali jado jadni

Kalimanj
01.12.2022-13:46 13:46

Ova Marovićka pokazala da ima obraza .
Jelušićka i Zoronjićka imaju privilegije,plaćene puteve,poslaničke plate, zaposlile i oposlile sve za sebe i za svoje.Pa da se toga odreknu???oće,oće kaaaako ne.
One će glas :
Pozdravite nam Crnu Goru,nama je lijepo u njoj.

cetinje
02.12.2022-04:41 04:41
Reply to  Kalimanj

Tacno je ovo da pomenute kokske imaju prakticno “SVE”,ali nemaju ono sto je najvaznije,zenski moral i obraz, posebno ova “mladja”blanja iz B.Polja,a svetsavka iz Popova polja (srpski entitet u BiH) njoj je “siroti”jos ostao jezik i okvir od zenskog ponosa,vidna nervoza,ostara se,a dobra se ne vidje.

Kotor
06.12.2022-11:18 11:18
Reply to  cetinje

Ne postoji srpski entitet u BIH samo RS kao entitet u BIH gdje su sva tri naroda ravnopravna

Perast 21.
01.12.2022-15:14 15:14

Svetosavki iz Metkovića se vidi lukavstvo iz oči.
Mnogo je falsa.

Izbjeglice uteklice
01.12.2022-19:28 19:28

Primismo na nasu sramotu ovakvija poput podle bozene na hiljade i dasmo I’m drzavljanstva te lukavi migranti kad su se najeli I dobili sve od drzave koja ih je primila krenuse da ruse domovinu sa istim porivom ko okle su pocerani sa ognjista tamo