Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Šabović: Abazovićev predlog je odraz njegove nepismenosti

''Nije ovo prvi put da premijer u statusu izglasanog nepovjerenja Abazović, koji nosi titulu doktora, iznenadi sa promašenim tezama i predlozima, nivo njegove pravne pismenosti je oskudan i siromašan, mada to je tako i u slučaju opšte kulture i informisanosti''

Predlog premijera u statusu izglasanog nepovjerenja Dritana Abazovića po kojem bi novoizabrani predsjednik Crne Gore stavio van snage ukaz predsjednika države o raspuštanju skupštine, koji je već objavljen u službenom listu i koji proizvodi pravne posljedice a Ustavni sud nije utvrdio, odnosno nije donio nikakvu odluku koja ukazuje na to da je ukazom povrijeđena neka ustavna kategorija je krajnje infantilan i odiše potpunom nepismenošću kada je Ustavno-pravni sistem u Crne Gore u pitanju, kaže član glavnog odbora SDP-a Crne Gore, Mirza Šabović.

“Nije ovo prvi put da premijer u statusu izglasanog nepovjerenja Abazović, koji nosi titulu doktora, iznenadi sa promašenim tezama i predlozima, nivo njegove pravne pismenosti je oskudan i siromašan, mada to je tako i u slučaju opšte kulture i informisanosti, ‘ako laže koza ne laže vuk'”, ocijenio je Šabović.

Prema njegovim riječima, način na koji iznosi predloge, posebno u konkretnom slučaju, “ne pozivajući se na Ustav, ne citirajući pravni osnov kao potporu njegovom predlogu je najbolji indikator da Abazović ima veliki apetit da svojim željama podredi kompletan pravni sistem ne bi li prolongirao ostanak na vlasti i upravo u tome se prepoznaje njegov autokratsko-uzurpatorski pristup koji sve više dolazi do izražaja”.

Za Crnu Goru je, dodaje on, jedina sreća što Abazović ne vrijedi više na političkom tržištu, odnosno, za njega je “upitan cenzus na predstojećim izborima, o premijerskoj funkciji da ne govorimo”.

“Sa ovakvim predlozima, Abazović podjseća na onog naučnika iz poznate afričke anegdote koji je naumio da pošalje raketu sa posadom na sunce i kada su mu rekli da je to nemoguće i da će se raketa istopiti, on im je odgovorio da će zbog toga raketu lansirati u večernjim časovima kada padne mrak”, zaključuje Šabović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
10.04.2023-02:45 02:45

Krivokapicevu vladu je pocerao pa se posvadjao sa Seseljevim Becicem sta mu je CETNIK BECIC izrekao uvreda da ni pas nebi moga izasrat i ponovo sa njim pravi zajednicku partiju -Po tome se vidi koliko obojica imaju skole i koliko su nepismeni! Milova ih kazna stigla koliko su lazi i podvala za njega izrekli !