Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ruski portal: Vlada CG je Đekna, ide k svome kraju

U članku, koji pod naslovom '○Crna Gora u iščekivanju političke eksplozije'' objavljuje portal ''Росбалт - Новости России и мира сегодня'', tvrdi se da ''socijalisti (DPS) pokušavaju da se osvete, dok Vlada ne žuri da ispuni svoja obećanja'' i da ''Milo Đukanović, koji je Crnu Goru doveo u NATO, može se vratiti na vlast''

Priredio: Vladimir Jovanović

Čuveni balkanski reditelj Živko Nikolić, koji je porijeklom iz crnogorskoga sela, ima divnu seriju „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“.

Upravo uz ovaj naziv serije, snimljene neposredno prije raspada Jugoslavije, mnogi povezuju najnovije događaje iz političkoga života Crne Gore – piše ruska novinarka Ala Jarošinska.

U članku, koji pod naslovom „Crna Gora u iščekivanju političke eksplozije” objavljuje portal „Росбалт – Новости России и мира сегодня”, tvrdi se da „socijalisti (DPS) pokušavaju da se osvete, dok Vlada ne žuri da ispuni svoja obećanja” i da „Milo Đukanović, koji je Crnu Goru doveo u NATO, može se vratiti na vlast”.

Jarošinska piše:

„Riječ je o borbi zajedništva i suprotnosti u strukturi koja je došla na vlast prije godinu dana – nakon decenijske vladavine Mila Đukanovića. Događaji posljednjih mjeseci svjedoče o rastu dubokih turbulencija njezinim u dubinama, tako da možda neće preživjeti. Situaciju otežava nezadovoljstvo birača, koji su polagali nade u novu vlast”.

Analizirajući nedavno povlačenje inicijative opozicije za obaranje Vlade Zdravka Krivkapića, autorka objavljuje intrigantnu tezu:

„U Skupštini je 81 poslanik, odnosno propredśedničkim snagama (Đukanovića) je nedostajao jedan glas. Malo ko je sumnjao da će se naći (po dobroj cijeni, naravno). Međutim, nešto je pošlo naopako, a glasanje za smjenu vlasti, zakazano za 13. decembar ove godine, sâmi inicijatori su odložili. Zašto? Pitanje ostaje otvoreno. Mada bi, možda u posljednjem trenutku, mogao da se predomisli i neko od Đukanovićevih pristalica, koji je dobio ponudu koju nijesu mogli da odbiju. Dakle, lopta je bila u ofsajdu”.

„Ovih dana poslanici Skupštine raspravljaju o budžetu zemlje za narednu godinu: povećanju minimalne zarade, penzija, davanju svim grupama stanovništva. I dok će se ogromne cifre uliti u socijalu, a razne stranke crtaju ih biračima u nadi da će im se dopasti – već se priča u javnosti i u kuloarima o novim, prijevremenim parlamentarnim izborima. Istina, odakle će se sav ovaj novac za socijalu prikupiti, izgleda, poslanicima je malo stalo. Ali to dodaje glavobolju Vladi, koja je već u stanju Đekne, koja još nije umrla, ali sve ide k tome”.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
10.05.2022-13:14 13:14

Ruje tonu na svim frontovima i totalno su izolovani od ostatka civilizovanog svijeta. Pa to isto prizeljkuju drugima ” Zelje su jedno a bolna stvarnost sasvim drugo ” Toliko su desperatni da su Jevreje, Svedjane koji su neutralni vec 200 godina i sve ostale koji se ne slazu sa njima a ta lista je bilno dugacka da nazivaju nacistima i fasistima dok sebe smatraju andjelima sa crnim krilima koji nemilosrdno ubijaju i ruse Ukrasjinu. Pogledajte Putka na paradi u Moskvi. Ponasa se ko pokisla kokoska na kisi.