Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Rukoljubova bogougodna vlada već prežaljena

Kakve je eksperte Krivokapić kandidovao za ministre najbolje ukazuje primjer resora vanjskih poslova. Kao kandidat za šefa diplomatije, koji je jedan od najosjetljivijih i najvažnijih resora u trenutku kad Crna Gora ulazi u završnicu pregovora sa EU, predložen je Đorđe Radulović. On u krugovima bivše vlasti važi za pulena i čovjeka veoma bliskog bivšem ministru vanjskih poslova Milanu Roćenu. To mu je vjerovatno veliki plus s obzirom da Roćen važi za jednog od funkcionera bivše vlasti koji je volio da zapošljava takozvane "svetosavske" kadrove.

Mandatar buduće teokratske vlade Zdravko Rukoljub Krivokapić i njegovi nalogodavci iz medijskog i dijela crkvenog sektora, čekali su danima da crnogorskoj javnosti predstave 12 bogougodnih eksperta-apostola, koji će božijom voljom povesti Crnu Goru na put demokratije i prosperiteta.

Miodrag Miško Perović, Gojko Perović, Željko Ivanović i Zdravko Krivokapić obavljaju konsultacije za formiranje nove ekspertske vlade: Ilustracija (kolorizovano)

Nakon smrti njegovog političkog oca Amfilohija Radovića, niko nije očekivao previše od nesuđenog mandatara Rukoljuba i njegovih nalogodavaca iz medijskog i dijela crkvenog sektora, ali ono što smo dobili svakako ne zavrijeđuje ni ozbiljniju analizu.

Krivokapić je zvanično sinoć u obraćanju javnosti, nakon sastanka sa liderima koalicija koje su pobijedile na izborima, putem video-snimka (valjda u nedostatku hrabrosti da lično stane pred novinare sa ovakvim spiskom “eksperata”), izdeklamovao imena deset anonimusa uz dva stara provjerena politička favorita medijskog koncerna Vijesti Mladena Bojanića i iznenađenog ministra vojnog Dritana Abazovića.

Igrači Vijesti i podvižnička žrtva Ulcinjskog Apolona

Bojanić je predložen za ministra kapitalnih investicija i odmah je postalo jasno da je taj resor koji je povezan sa velikim sumama novca morao biti dodjeljen starom poznaniku Krivokapićevih nalogodavaca iz koncerna Vijesti. Ovaj koncern je Bojanića koristio još od kad su osnovali Pozitivnu Crnu Goru koja se kasnije otrgla od njihove kontrole, ali je nesuđeni ministar ostao lojalan nalogodavcima i napustio stranku Darka Pajovića zajedno sa Abazovićem.

Takođe, treba napomenuti na neuspješnu epizodu iz Bojanićeve političke karijere kada je 2018. poslužio kao topovsko meso na unaprijed izgubljenim predsjednčikim izborima protiv tadašnjeg kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

Ulcinjski Apolon ostao iznenađen, ali ne zato što je okružen ženama: Ipak spreman na žrtvu i neudobnu ministarsku fotelju

Druga vedeta medijskog koncerna Vijesti Abazović bio je krajnje iznenađen što je predložen za ministra odbrane, ali ipak nije odbio tu funkciju, već je u naletu svetosavskog podvižništva koje je prihvatio nakon šurovanja sa velikosrpskim strankama, svečano objavio da “ako mandatar smatra da mogu da budem od pomoći mogu da se žrtvujem”.

Uz to, kako saznajemo, kandidat za Ministra unutrašnjih poslova Nikola Terzić važi za čovjeka URA-e, odnosno koncerna Vijesti i dijela SPC.

Bogougodni kadar

Što se tiče ostalih nesuđenih ministara, ako izuzmemo članove njihove uže i šire familije, crnogorska javnost do juče nikad za njih nije ni čula, pa su stoga njihove “ekspertske” kvalifikacije krajnje diskutabilne.

Jasno je međutim, da u novoj vladi Krivokapića nema Crnogoraca, Hrvata niti Muslimana, a sudeći po prvim komentarima i saznanjima kriterijumi za ulazak u vladu su vjerska podobnost, i bliskost sa mandatarom i njegovima nalogodavcima. Tako se za predloženog ministra finansija Milojka Spajića pouzdano sumnja da je privatno veoma blizak sa nesuđenim mandatarom i jednim njegovim članom familije.

Bogougodna doktorka Borovinić Bojović i njen duhovno-politički otac Amfilohije Radović koga je uspješno liječila

Jedan od najboljih primjera kako bogougodnost i prijateljske veze sa mandatarom i crkvenim nalogodavcima mogu da preporuče za funkciju je doktorka  Jelena Borovinić Bojović, koja je liječila nedavno preminulog mitropolita Amfilohija Radovića od korone. Njen muž je funkcioner Demokratskog fronta, dok je njen đever (mužev brat) Milan Bojović – Kirilo episkop buenosajreski i južnocentralnoamerički SPC. Uz to za ministarsku funkciju preporučuje je i prisustvo Amfilohijevoj sahrani, kao i činjenica da je dozvolila funkcionerima nove vlasti i popovima SPC da nesmetano defiluju po strogo izolovanom Covid odjeljenju Interne klinike.

Zvjezda ekspertske vlade

Kao zvijezda Krivokapićeve eksperstske vlade ipak se izdvojila kandidatkinja za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić koja je zbog svojih ranijih izjava preko noći postala slavna.

Vesna Bratić: “Srpkainja je mene majka rodila”

Ona  je ranije na svom fejsbuk profilu prepričala događaj sa taksistom u kome je iznijela svoj stav o položaju Srba u Crnoj Gori, ističući da je Srpkinja “u duši, u telu, na popisu”.

“Aksiom je da MORAŠ da imaš problema na poslu ako si Srbin. Ili da ne smiješ da budeš Srbin na poslu, samo kod kuće. Ili da ne smiješ da imaš posao ako si Srbin? Divnoća”, navela je Bratić, a čitav živopisni post možete pročitati na OVOM linku.

Da je Bratić postala instant-zvijezda govori i podatak da je, čini se odmah nakon što je Krivokapić javnosti predstavio ideju objedinjenih ministarstva, pokrenuta peticija protiv spajanja resora nauke, prosvjete, kulture i sporta, ali i same kandidatkinje. Saglasićete se – veoma dobar početak ministrovanja.

Roćenov trećerazredni kadar i jedan kafanski pjevač

Kakve je eksperte Krivokapić kandidovao za ministre najbolje ukazuje primjer resora vanjskih poslova. Kao kandidat za šefa diplomatije, koji je jedan od najosjetljivijih i najvažnijih resora u trenutku kad Crna Gora ulazi u završnicu pregovora sa EU, predložen je Đorđe Radulović. On u krugovima bivše vlasti važi za pulena i čovjeka veoma bliskog bivšem ministru vanjskih poslova Milanu Roćenu.

Bivšem ministru Milanu Roćenu konačno se isplatilo dovođenje svetosavskog kadra u resor vanjskih poslova: “Pametnija su goveda iz moje Rasove…”

To mu je vjerovatno veliki plus s obzirom da Roćen važi za jednog od funkcionera bivše vlasti koji je volio da zapošljava takozvane “svetosavske” kadrove.

Ono što je još važnije je da Radulović pripada takozvanom trećem ešalonu bez nekog bitnijeg učinka u diplomatskoj karijeri.

O kakvom se kadru radi najbolje govori podatak da je Radulovićev najveći domet u karijeri bilo mjesto drugog savjetnika u crnogorskoj ambasadi u Bukureštu (Rumunija). Nakon što je završio karijeru u Rumuniji  na njegovo mjesto došao je, po Krivokapićevim standardima “ekspert”, takođe Roćenov kadar, Dado Đurović – kafanski pjevač koji se u slobodno vrijeme, po svemu sudeći, bavi diplomatijom!

Moramo se ponovo saglasiti – Roćenov ekspert koji ispunjava Rukoljubove standarde!

Vlada već prežaljena

Čini se da je crnogorska javnost već prežalila ovaj neuspjeli pokušaj Krivokapića i njegovih nalogodavaca iz koncerna Vijesti i dijela SPC predvođenog direktorom srednje bogoslovske škole Gojkom Perovićem, da preuzmu poluge izvršne vlasti.

Miodrag Miško Perović, Dritan Abazović i Gojko Perović razgovaraju o tome koga će Krivokapić predložiti za ministra-eksperta

Iako je ostalo da se konsituenti nove vlasti, prije svih  Demokratski front i Demokrate, na stranačkim organima izjasne o spisku “eksperata”, kako saznaje portal Aktuelno, do podrške Krivokapićeve “ekspertske” vlade teško će doći.

U prilog tome ide i sinoćna izjava jednog od lidera DF-a Milana Kneževića da je “pobijedio koncept u kojem ne važi izborna volja građana, i da je pobijedio koncept medijskih reketaša”, kao i da DF “ne interesuju Krivokapićevi eksperti”.

Spisak sa “ekspertima” sada ide na stranačke organe partija konstituenata nove vlasti, tek ako tu dobiju zeleno svijetlo lista ide na glasanje u parlament. Samo čudo će biti ako Krivokapićev spisak dođe do plenarne sjednice, ali s obzirom da je nesuđeni mandatar veliki vjernik, čekamo da vidimo da li ćemo od njega dobiti čudo. To čudo će morati da bude, ni manje ni više, nego biblijskih razmjera da bi se vlada formirala, a da li će do njega doći ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Čobanica
06.11.2020-11:17 11:17

Na mjestu vrhunske naučnice sanje Damjanović dolazi osoba koja je prije za čuvanje koza no da vodi ministrastvo. Ona bi sanji mogla samo da čisti kancelariju.Kafu da nosi, ne, jer za to treba imati i koju vijugu. Đoko Orlandić

Milos
06.11.2020-13:47 13:47
Reply to  Čobanica

Dobro sad da je ona Damjanovic mlatila praznu slamu 4 god-jeste. Potrosila pare na neki imaginarni institut i vodals djedove iz CERN-a o trosku CG. Ipak i kao takva bolja je od ovoga cuda

Rovca
06.11.2020-11:22 11:22

Preglomazno i to.Mi se zalazemo za federalni savez Ctne Gore,Srbije i Republike srpske. U tom slucaju bi ostala samo nekoliko,maksimum 5 ministarstava a drugobise prenijelo na federaciju.Zaposlene u neporebna ministarstva bi poslali kuci uz 24 plate i penzije.Pa sad izracunajte kolikobi usteđeli.

gagi
06.11.2020-15:16 15:16
Reply to  Rovca

Rovca ma odakle ti toliko pameti,ajde pud Rovackih katuna da pomuzes one brave,samo nemoj pobrkati da pomuzes ovna ili jarca nesreno nepismena.

Rovca
06.11.2020-18:46 18:46
Reply to  gagi

Zdiglismo Gagi .Nemoj se ljutit. Ko se ljuti manje zivi.Nego bez sekirancije da docekamo ujedinjenje.

I.M.
06.11.2020-11:27 11:27

Buduća ministarka Vesna Bratić naklapanja sa taksistom prenosi javnosti! Uz dužno poštovanje prema taksistima, koji svoj hleb pošteno zarađuju, svako bira sagovornike o ozbiljnim društvenim temama prema sopstvenom nahođenju. Dok koristim usluge taksi prevoza ne mali broj taksista ima potrebu da komentariše društvena zbivanja ali meni nije palo na pamet da polemišem sa njima. U civilizovanom građanskom društvu nacionalna i vjerska pripadnost je stvar intimnog osjećanja i upražnjava se u slobodno vrijeme i nikome normalnom ne pada na pamet da o tome priča u javnosti. Pretužno je i opasno za crnogorsko društvo da jedna zatucana osoba, vjerski fanatik i neprijatelj… Pročitaj više »

Aura
06.11.2020-13:45 13:45

Mogaste slobodno reci da je Bojanic djever one majusne i otrovne direktorice TV Vesti i da su mu brata (njenog supruga) drzali godinama u M. Airlinesu da bi ona bolje siktala sa svoje kvazi televizije! Ima tu jos puno

gagi
06.11.2020-15:19 15:19
Reply to  Aura

Aura ima i pljacka Mladena Bojanica od klijenata preko milon eura kao “vlasnik”brokerske kuce dok je bio u Pozitivnu zajedno sa ovim cetnikom Nemanjom Abazovicem,a ima jos i jos,izaci ce sve na vidjelo,polako,no nema sanse da mogu “proci”ovi “experti”Rukoljuba.

Mitar
06.11.2020-14:45 14:45

Nema ni Bošnjaka. Nisu Muslimani brojniji od Bošnjaka bez obzira na to šta je prethodna vlast u tom pravcu radila. Bošnjaci su većina i to bi i vama trebalo biti jasno!!!

gagi
06.11.2020-15:20 15:20

A sto je zinuo ovaj Rocen ka da zube plombira,ovo je Milova “desna ruka”.

Istina
06.11.2020-15:21 15:21

Rukoljubov pevač Dado Đurović je kadar dps-a, kojem je majka učila sa predsjednikom države i koja je zbog toga sve poslove završila, a koja radi u Poresku upravu u Podgoricu. Zbog takve kadrovske politike je dps izgubio izbore.

Rasova
06.11.2020-15:27 15:27

Vrijeme će pokazati koliko je zla Roćko gov edo… Iz Rasove nanio Crnoj Gori.