Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukoljub Nejaki gubi kontrolu: Ogorčeni Frontovci i neobuzdani Daka recept za propast pregovora o Vladi

“Davidović već uveliko priča kako je pozajmljivao i davao novac Nebojši Medojeviću misleći da tako može da izvrši pritisak na njega. I pored sugestija da prekine sa vršenjem pritiska Davidović ne odustaje jer je to jedini način na koji on zna da funkcioniše, misli da može tako izaći na kraj sa liderom PzP-a”

Nesuđenom mandataru Zdravku Rukoljubu Krivokapiću formiranje buduće vlade postaje nemoguća misija, jer očigledno nema kapaciteta da pronađe rješenje za sve žešće sukobe svojih nalogodavaca iz medijskog i NVO sektora sa liderima Demokratskog fronta.

Nesuđeni mandatar Zdravko Rukoljub Nejaki Krivokapić sa bocom, ali bez Vlade

Kako saznajemo, stvari su se dodatno zakomplikovale nakon što se Krivokapić sastao sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i prenio mu direktive svojih nalogodavaca  da Mandić, Knežević i Medojević ne mogu da računaju na ministarska mjesta u budućoj vladi.

Budući mandatar koji je zbog neodlučnosti dobio nadimak Rukoljub Nejaki, nije imao hrabrosti da direktno Mandiću tek tako saopšti tu nezgodnu vijest, pa je preko režimskih  Vijesti pokušao da liderima DF-a pošalje poruku da nijesu dobrodošli u novoj vladi.

Umjesto da ova poruka bude mirno prihvaćena, kako su očekivali mandatarovi nalogodavci, ona je izazvala revolt u tvrdokornim svetosavskim krugovima u DF-u koji prijeti da preraste u otvoreni sukob između lidera ovog političkog saveza i budućeg mandatara Krivokapića što bi automatski blokiralo bilo kakav pokušaj formiranja vlade.

Nema Amfilohija da smiri strasti

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, okolnost koja nikako ne ide na ruku pregovorima o budućoj vladi je bolest lidera svetosavskih stranaka mitropolita SPC Amfilohija Radovića.

Lider svetosavskih stranaka u Crnoj Gori Amfilohije Radović: Nema “đeda” da zavede red

“Radović je već prilično dugo u bolnici i ne može da kontroliše pregovore i političke operacije koje se sprovode, a on je jedina čvrsta ruka koja je mogla da smiri funkcionere stranaka nove vlasti. Dok je Amfilohije u bolnici pregovore oko formiranja nove vlade vode njegov zamjenik Joanikije Mićović, Zdravko Krivokapić i kao predstavnik Demokratskog fronta Strahinja Bulajić, koji važi za odmjerenog i razumnog političara iako je i sam tvrdokorna svetosavska struja”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Bulajić je, kako nam je rečeno, posrednik u pregovorima između Joanikija i Krivokapića sa jedne i vrha DF-a sa druge strane.

Strahinja Bulajić: Pripala mu nezahvalna uloga posrednika

“Bulajić treba da posreduje između Joanikija, Krivokapića i lidera DF-a da bi se došlo do nekog kompromisnog rješenja. Međutim, to veoma slabo ide što se vidjelo i iz javnih nastupa lidera Fronta koji su ogorčeni što nalogodavci ‘Crne trojke’ žele da ih odsjeku od pozicija u budućoj vladi. Lideri DF-a toliko su ogorčeni da su poslali otvoreno pismo američkoj ambasadi”, navode naši izvori.

Neobuzdani Daka

Glavni problem osim ogorčenih lidera DF-a je i kontroverzni biznismen i kum budućeg mandatara Krivokapića Miodrag Daka Davidović, koji, u svom stilu, “ide đonom” i misli da na silu može da dovede lidere DF-a u red.

“Davidović već uveliko priča kako je pozajmljivao i davao novac Nebojši Medojeviću misleći da tako može da izvrši pritisak na njega. I pored sugestija da prekine sa vršenjem pritiska Davidović ne odustaje jer je to jedini način na koji on zna da funkcioniše, misli da može tako izaći na kraj sa Medojevićem”, rekli su naši izvori.

Joanikije ne može da obuzda kontroverznog Krivokapićevog kuma Daku Davidovića

Joanikije, Krivokapić i njegovi nalogodavci jednostavno ne znaju kako da obuzdaju Davidovića. Joanikije je čak, kako nam je rečeno, izjavio da “ovakvo ponašanje nikšićkog kontroverznog biznismena može dovesti do kraha pregovora”.

“Krivokapić koji je i dobio nadimak Rukoljub Nejaki, zbog političkog neiskustva i neodlučnosti nema kapaciteta da zaustavi svog kuma Daku. To može da dovede do kraha pregovora i sada je osnovni zadatak kako obuzdati kontroverznog nikšićkog biznismena. Ako se to ne desi može doći do kraha pregovora”, rekli su naši izvori.

DF ne popušta pred Rukoljubovim nalogodavcima

Podsjetimo, Krivokapić se u subotu sastao sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem sa kojim je razgovarao o formiranju buduće vlade. Lideri Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene Milan Knežević i Nebojša Medojević tom prilikom nijesu došli na sastanak, što najbolje govori kakvi odnosi vladaju među konstituentima koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Kako smo pisali, na sastanku sa Mandićem, Krivokapić je od svojih nalogodavaca iz medijskog i NVO sektora dobio jasnu naredbu da saopšti lideru NOVE da on, Knežević i Medojević ne mogu da računaju na ministarska mjesta u budućoj vladi. Krivokapić nije imao hrabrosti da direktno Mandiću tek tako saopšti tu nezgodnu vijest, pa je u nespretnoj spin-akciji sprovedenoj preko režimskih  Vijesti pokušao da liderima DF-a pošalje jasniju poruku.

Medojević, Mandić i Knežević: Ne popuštaju

Podsjetimo, režimske Vijesti su u subotu objavile da se Krivokapić sastao sa liderima Demokratskog fronta Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem i da im je kazao da u ekspertskom konceptu nove vlade nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Jasno je da su Vijesti ovom prilikom poslužile nejakom Krivokapiću kao podrška za obračun sa liderima Fronta, ali pretjerali su u spinovanju pa su tako vidjeli Kneževića na sastanku sa nesuđenim mandatarom iako se on, kako je kasnije kazao u demantiju za portal Aktuelno, “nije vidio sa Krivokapićem 15 dana”.

Politički haos koji je nastao nakon sukoba vrha DF-a i nalogodavaca “Crne trojke” crnogorske politike Krivokapić-Abazović-Bečić, prijeti da uruši sve napore za formiranje nove vlade. U ovim okolnostima možda Krivokapić i svi oni koji priželjkuju novu vladu moraju da se nadaju da će se njihov lider i koheziona sila Amfilohije Radović što prije oporaviti, jer ovakva situacija daleko prevazilazi kapacitete funkcionera nove (nesuđene) vlasti.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
bernarda
27.10.2020-10:53 10:53

ne može RUKOLJUB napraviti ni eksperimentalnu vladu a ove iz df samo z….ava ha ha ha novi izbori u ožujku 2021 da se izmjerimo ponovo ali ovoga puta litije no passaran

gagi
27.10.2020-11:54 11:54

Mislim da bi bio red da Daka pojasni kakva je ljubavna veza njegovog sina prvijenca i ambasadora Srbije Bozovica i bolje da se pozabavi tom brukom nego sto bleji od Rukoljuba,popa s….. Joanikija i “umisljenog”rudarskog inzinjera Strahinje cetnika,ali sam primijetio da bi Rukoljub popio i loz ulje samo da sebe predstavi da je “narodni cojek”tesko Rukoljube,ubrzo ces ti u drace.

Svjetčuda
27.10.2020-12:06 12:06

Daj narode shvatite, Rukoljub Mehaničar, Medo Električara, Vojvoda i Pipun DPS potrčkovići, Bečić Prepisivač, Abazović Politikolovac i FAMOZNI Amfilohije Sot…. Oni NE mogu da vode EKONOMIJU I VANJSKU POLITIKU CRNE GORE. SPRDNJA!!!

@@@@
27.10.2020-15:25 15:25

kako mu lezi ona boca u ruku

Sasa
30.10.2020-08:04 08:04

Ovi trojica kada rade u Gradski saobracaj.Kontrolori u autobuse.

Dane67
31.10.2020-19:30 19:30

Montenegrini, zar baš toliko boli gubitak vlasti?