Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Reakcija Milatovića nakon četiri dana: Loša izjava Dodika koju zaista osuđujem

Vijest da je Crna Gora dobila Vladu za njega je dobra.

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče treći dan zaredom kazao da svi Srbi treba da žive u jedinstvenoj državi koju će činiti Republika Srpska i Crna Gora, te da je to realno, tek danas se oglasio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i to vrlo kratko.

 

“Svakome je vrlo jasno da je to bila jedna loša izjava koju zaista osuđujem kao predsjednik Crne Gore. Mislim da je Crna Gora jasno zaokružila svoju državnost i snažno trasirala svoj euroatlanski put. Zbog građana i građanki BiH se radujemo BIH da nam se pridruži na tom putu. To je sve što imam da kažem”, kazao je kratko Milatović, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica.

Vijest da je Crna Gora dobila Vladu za njega je dobra.

“Od Vlade očekujem da zemlja ostane snažno na svom EU kursu, snažno implementira tri prioriteta naše spoljne politike, koji se tiču kredibilnog članstva Crne Gore u okvoru NATO-a, istinskog ubrzanja našeg evropskog puta i unapređenja dobrosusjedskih odnosa. Očekujem da na unutrašnjem planu Vlada ubrza reforme koje se tiču pravosuđa, dodatno unapređenje ekonomskog standarda građana, povećanje plata i penzija. Očekujem da svi zajedno radimo na izgradnji Crne Gore kao zemlje u kojoj će svi građani imati jednake šanse za uspjeh”, kazao je Milatović.

Vlada će, poručuje, u njemu imati najvećeg prijatelja i saobrca, ukoliko principijelno bude istrajavala na ovom putu.

“Ja vjerujem da hoće”, istakao je Milatović.

Od parlamentarne većine očekuje politički konsenzus koji se tiče imenovanja u pravosuđu.

Ponovo je uputio apel da se pitanje popisa u Crnoj Gori ne politizuje.

“Popis nam je važan kao izvještaj koji će nam sjutra pomoći da donosimo pametnije politke koje se tiču društvenog razvoja Crne Gore”, kazao je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
31.10.2023-10:50 10:50

Slucajni,dogodine..

Tara
31.10.2023-11:20 11:20

On kaze samo losa..kroz zube..koje odavno nije prao..On ovaj Dodikov akt nije.najostrije osudio..jer je njegova izdajnicka misao ista..

Nikola
31.10.2023-11:32 11:32

Ili mu kasni mozak u analizirajući izjava četnika ili čeka odobrenje od Vučića i popova šta smije da kaže