Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin Radičević: Umjesto poboljšanja uslova u predškolskim ustanovama došlo do smanjenja kvaliteta ishrane

Prema njenim riječima umjesto poboljšanja uslova u predškolskim ustanovama došlo je do smanjenja kvaliteta ishrane.

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Ivana Raščanin Radičević komentarisala je neadekvatne uslove u vrtićima uprkos kojim je Ministarstvo prosvjete ipak dalo saglasnost za povećanje cijene troškova boravka i ishrane u predškolskim ustanovama.

“Mnogi učenici i dalje nemaju adekvatan prostor za rad, a u vrtićima nam zbog prebukiranosti dvoje djece spava u jednom krevetu. Pored svega toga, Ministarstvo prosvjete daje saglasnost za povećanje cijene troškova boravka i ishrane u predškolskim ustanovama”, navela je Raščanin Radičević.

Prema njenim riječima umjesto poboljšanja uslova u predškolskim ustanovama došlo je do smanjenja kvaliteta ishrane.

“I taman kad smo očekivali da će možda da rade na poboljšanju uslova, oni odluče da prijepodnevnu užinu u predškolskim ustanovama zamjene napitkom i smanje potrošnju nauštrb zdrave i kvalitetne ishrane naše djece”, ocijenila je Raščanin Radičević.

Predsjednica Foruma žena SD-a naglasila je da uslovi boravka i obrazovnim ustanovama zahtijevaju hitnu reakciju.

“Naša odgovornost kao društva je da brinemo o dobrobiti i razvoju naše djece stvaranjem adekvatnih uslovima boravka u obrazovnim institucijama i to zahtijeva hitnu pažnju i rješavanje, a sve to kroz transparentnost u trošenju sredstava namjenjenih u ove svrhe”, zaključila je Raščanin Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve