Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rama o incidentu na granici: Dritan bi možda strijeljao počinioce, ali neće to uraditi

Kako je kazao Edi Rama, posrijedi je sporadičan slučaj, treba reagovati, kazniti počinicoe i nastaviti dalje

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je, prilikom zajedničke konferencije sa albanskim kolegom Edijem Ramom, komentarisao je incident na graničnom prelazu Sukobin kada je crnogorska policija maltretirala albanskog državljanina.

Kazao je da će odgovorni za incident biti kaženjeni.

“Žao mi je što se incident desio, akteri su privedeni. Veoma mi je žao što se ovo desilo, ali ne želim da se ova situacija politizuje. Ovo nije politika već jedna zaista katastrofalna situacija, ja pozivam profesora iz Albanije da dođe. Toga dana kada se incident i desio, kao i svim drugim danima, hiljade građana pređe granicu. Mi ćemo zakon poštovati. Bila je i loša interpretacija s moje strane u prvom nastupu, nakon što sam dobio sve informacije zaključak je da profesor ništa nije kriv, da je žrtva ovog incidenta. Vjerujem da se takve situacije više neće ponavljati”, kazao je Abazović.

Kako je kazao Edi Rama, posrijedi je sporadičan slučaj, treba reagovati, kazniti počinicoe i nastaviti dalje. Novinaru iz Tirane koji je saopštio da su Albanci zabrinuti je rekao:

“Odakle vama iz Tirane informacija da su svi ovdje zabrinuti? Glavni razlog zbog kojeg svi moramo da budemo mirni je da dvije strane 100%  sarađuju. Ne postoji ništa što se može reći da hrani ovakve situacije. Vijest je vijest, i dobro je da je vijest jer treba preduzeti mjere, ali ne treba ići dalje od toga. Jer, kobajagi partiote i kobajagi nacionalisti i oni koji žive u žaljenju što nijesu imali mogućnost da postanu heroji su spremni da zapale plamen. Ja upravo iz ovih razloga ništa nijesam govorio o ovoj situaciji. Jer mi je bilo dovoljno od prvog minuta sam znao da je urađeno sve ono što jetrebalo da se uradi. Premijer me je zvao, izvinio se profesoru i preduzete su mjere. Sve je urađeno džentlmentski i pametno i to zbog toga što su naši odnosi odobri”, kazao je on pša na kraju u šali dodao:

“Ako je pitanje kada će biti strijeljani oni koji su ovo uradili, da ja znam, Crna Gora je ukinula smrtnu kaznu. Možda bi i Dritan htio da ih strijelja, ali on to neće uraditi”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
27.02.2023-19:17 19:17

Sada vidim odakle bratu abazu ovaka ogavan smisao za humor i licemjerstvo.