Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rajzing Rajnke: Zahvaljujemo našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini

''Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem'', istakla je  Rajzing Rajnke

Ambasadorke SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke je povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu poručila da uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjeruje da će Ukrajina uspjeti da se odbrani.

”Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem”, istakla je  Rajzing Rajnke.

Prem anjenim riječima za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku.

“Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda”, zaključila je ambasadorka SAD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mi
24.02.2024-11:58 11:58

Nikako ne zahvsljujemo NATOu niti SAD jer ste nas gurnuli u raljama četništva i faśizma a sve pod plaštom demokratije i uz Crkvu Srbije..ne ide to tao ..nikako