Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

RAJO I MILE PROMOVISALI ”SRPSKI SVET” U PODGORICI: Sprovođenje Putinove agende u regionu uz prećutnu podršku zapada

Sve u svemu Mile i njegov domaćin Rajo imali su danas cirkuski performans zvani ''srpski svet'' čime su jasno stavili do znanja da su za njih jedine granice koje poštuju one koje su propisane velikosrpskom hegemonijom. Dok je jedina politika koju perjanice velikosrpstva priznaju, provokacija i promocija hegemonističkih i ratnohuškačkih ideja koje idu na ruku Putinovom režimu. Uz sve to, Mandić je pokazao da Skupštinu doživljava kao svoje privatno vlasništvo gdje će da derneči sa pajtašima, i bez ikakve zvanične najave vrši promociju srpsko-ruskog hegemonizma i destabilizuje državu koju nažalost predstavlja.

Predsjednik entiteta BiH, Republika Srpska i Putinov čovjek za Zapadni Balkan Milorad Mile Dodik, doputovao je danas u Podgoricu gdje je sa prvim profesionalnim Srbinom Crne Gore, političkim šizofrenikom Andrijom Rajom Mandićem održao performans, radnog naziva ”srpski svet”.

Dodik je u Podgoricu stigao samo nekoliko dana nakon što ga je ruski diktator Vladimir Putin u Kazanju odlikovao “Ordenom Aleksandra Nevskog” za subverziju koju ovaj pobornik ”srpskog sveta” radi u službi ruske hegemonije.

I zaista, svježe odlikovani Mile ni u Podgorici nije razočarao, provocirao je demonstrante okupljene ispred Skupštine dižući tri prsta, a tokom konferencije za medije poručio je da je ”srpski svet” fenomenalna ideja.

”Srpski svijet je fenomenalna ideja i niko protiv toga ne bi trebao da ima ništa. Pozivam sve Srbe da se posvete elementima našeg nacionalnog identiteta jer on nije usmjeren ni protiv koga”, rekao je Dodik na pitanje novinara kako napreduje ”sprski svet”.

Mandić je na zajedničkoj konferenciji za medije kazao, da mu je velika čast što je primio predsjednika BiH entiteteta Republika Srpska.

”Imali smo važne razgovore. Nova i SNSD su sestrinske i srpske stranke koje podržava srpski narod, a naši odnosi su najbolji mogući”, kazao je Mandić.

Mile Dodik prezentuje benfite ”srpskog sveta” na cirkuskom performansu u Podgorici

”Mi uvažavamo RS jer BiH nema bez nje. To je odlučio Dejton i to podržava cijeli razuman svijet. Ko osporava prava Srba u BiH, taj osporava prava BiH”, naveo je Mandić.

Kazao je da su razgovarali o ekonomiji, Hidroelektrani Buk Bijela i potencijalima Bilečkoj jezera.

”Vjerujemo da će Crna Gora biti prva koja će se priključiti EU, a prvi koji nas podržavaju na tom putu su RS i BiH”, dodao je Mandić, dodajući da je spreman da na isti način razgovara sa svim političarima iz regiona.

Dodik je zahvaljujući Mandiću na domaćinstvu i gostoprimstvu, kazao da podržava stabilnost i razvoj Crne Gore, te da podržava crnogorski put ka EU, ali je iskoristio priliku da ospe paljbu po NATO-u.

”Za nas je NATO neprihvatljiv ali poštujemo odluku Crne Gore da bude dio tog saveza. Poštujući ustavni poredak ove zemlje, došao sad da podržim Mandića  i njegovu političku strukturu”, naveo je Dodik.

Mile iz RS je na kraju izgovorio rečenicu koja bi trebalo da predstavlja povod za zabrinutost, jer je u njoj pomenuo prava i status Srba, što je eufemizam za velikosrpsku hegemoniju.

”Svima želim sve najbolje ali je moja obaveza da se borim za ravnopravan status srpskog naroda i srpske politike. U Crnoj Gori je dugo bila zapostavljena ta srpska politička dimenzija.  Vjerujem da može da se izgradi prihvatljivije društvo u kome će Srbi imati slobodu”, rekao je Dodik, i poručio ”da je Crna Gora priznala Kosovo mimo interesa Srba u Crnoj Gori”.

Mandić je kazao da današnji susret, nema veze sa godišnjicom zločina u Štrpcima, iako je dobro znao da to nije istina.

”Godišnjica zločina u Štrpcima nikakve veze nema sa ovim susretom. Osuđujemo svaki zločin a naročito onaj u Štrpcima”, odgovorio je Mandić na pitanje novinara.

Komentarišući prozivike okupljenih ispred parlamenta zbog njegovog dolaska, Dodik je rekao “na prozivke sam odgovorio na jedini način na koji sam mogao a to je sa ova tri prsta”.

Sve u svemu Mile i njegov domaćin Rajo imali su danas cirkuski performans zvani ”srpski svet” čime su jasno stavili do znanja da su za njih jedine granice koje poštuju one koje su propisane velikosrpskom hegemonijom. Dok je jedina politika koju perjanice velikosrpstva priznaju, provokacija i promocija hegemonističkih i ratnohuškačkih ideja koje idu na ruku Putinovom režimu.

Ali Rajo i Mile su samo razuzdani velikosrpski nedoderi koji nikad ne bi dobili šansu da ovoliko provociraju i podigravaju režimu u Kremlju da nije bilo pasivnosti zapada i otvorene podrške velikosrpskim političkim centrima. Pogotovo kad je u pitanju Crna Gora.

Uz sve to Mandić je ovom prilikom pokazao da za njega država Crna Gora ne postoji, već da samo priznaje granice ”srpskog sveta” koje su iscrtane u Beogradu, a Skupštinu doživljava kao svoje privatno vlasništvo gdje će da derneči sa pajtašima, i bez ikakve zvanične najave vrši promociju srpsko-ruskog hegemonizma i destabilizuje državu koju nažalost predstavlja.

Na zadovoljstvo Kremlja naravno.

Međutim, iza pozamašne količine srbovanja koju su ipoljila ova dva stara neočetničko-velikosrpska provokatora, krije se surova istina o veleizdaji srpskih interesa, o čemu će Portal Aktuelno pisati sjutra.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
27.02.2024-14:47 14:47

Ovo su dvije cetnicke bitange,bolesnici za koje nema lijeka!

Crnogorac
27.02.2024-16:11 16:11

Dosao Bolesnik Cetnicki da nas zavadi i koji normalan covjek bi primijo ovog bolesnika cetnickog u kancelariju CG i da ga doceka -pihpihpihpih Hvala bogu CG nema mnogo bolesnika da razgovara sa ovim Cetnikom da nam razara CG- !

Filip
27.02.2024-22:13 22:13
Reply to  Crnogorac

nisam siguran ko je bolesnik ovde. Po tvom komentaru ne bih zakljucio da si ti “normalan”

Tara
27.02.2024-16:36 16:36

Pi..fukaro cetnicka..gubite se u vase srbijansko leglo!

Filip
27.02.2024-18:47 18:47
Reply to  Tara

Crna Gora je srpsko leglo. Najveci Srbi su iz Crne Gore

cetinje
27.02.2024-17:20 17:20

E pa ne vidjeh odavno vecih balega i smeca zajedno nego ove drizune na slici,bez izuzetka.

Uros
27.02.2024-17:22 17:22

Dodik je član Predsjednistva BiH i predsjednik Republike Srpske koja je priznata Dejtonskim sporazumom 1995 g. To očigledno dežurnim pljuvacima nije jasno. Što se nijeste ovoliko koprcali kada vam je Tači blejao po Ulcinju.

Masni
27.02.2024-19:45 19:45

Laktaski krmak i triglicerid vojvoda koljenica su upravo obrnuli prase u skupstinu.nova praksa parlamentarne cetnikokratije dok crnogorci ispijaju dojceve po hiltonu vucic rusi drzavu a tako nam i treba