Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević: Direktor MONSTAT-a umjesto što prijeti neka javno saopšti gdje smo kršili zakon

Navodi da Popisna komisija u Baru, na čijem je čelu kao predsjednik Opštine nalazi, pokazala je, prema njegovim riječima, maksimalnu profesionalnost i posvećenost poslu koji nam je zakonom dodijeljen

Predsjednik Opštine Bar i popisne komisije u tom gradu Dušan Raičević saopštio je da mu je direktor MONSTAT-a Miroslav Pejović danas uputio akt koji se, kako je rekao, bez problema može nasloviti sa “Prijetnja”.

“Direktor MONSTAT-a Miroslav Pejović danas je, ničim izazvan, uputio na adresu predsjednika popisne komisije Opštine Bar akt koji je naslovio “Urgencija” a koji je bez problema mogao da naslovi i “Prijetnja”. Jer kako drugačije doživjeti iznenadnu poruku direktora prema predsjedniku i članovima komisije u kojoj insinuira da kršimo zakon te nas ljubazno podsjeća da to za sobom povlači sankcije”, saopštio je Raičević.

Navodi da Popisna komisija u Baru, na čijem je čelu kao predsjednik Opštine nalazi, pokazala je, prema njegovim riječima, maksimalnu profesionalnost i posvećenost poslu koji nam je zakonom dodijeljen.

“Sve zakonske odredbe i obaveze ispoštovane su u propisanim rokovima koje definiše metodologija MONSTAT-a. Kako, uprkos svemu tome, Komisija nije imala dovoljan broj prijavljenih kandidata za popisivače te sam prije par o tome obavijestio i MONSTAT i crnogorsku javnost. Očigledno da transparentnost u radu nije jača strana uprave MONSTAT-a pa je njihov odgovor na ozbiljne apele i svojevrsne vapaje da popisna komisija ima ozbiljne izazove da zakonski sprovede popis u roku, bio povod za otvorenu prijetnju komisiji i njenom predsjedniku da očigledno, kršeći zakone, moramo silom na sramotu sprovesti popis”, kazao je Raičević.

Predsjednik Opštine Bar pozvao je direktora Monstata da javno saopšti na koji način je prekršen zakon.

“Kada direktor Pejović već otvoreno insinuira da mi u Baru postupamo mimo Zakona o popisu, pozivam ga, kad već nema povjerenja u svoje kolege, državne instruktore i članove komisije delegirane iz ostalih državnih institucija, da javno saopšti na koji smo načim i kako tačno prekršili Zakon, te da se lično u Baru uvjeri u zakonitost rada komisije. Sugerišem direktoru da tu posjetu iskoristi da nam konačno i pruži odgovore na brojna pitanja koja smo postavili u cilju razjašnjenja brojnih dilema sa kojima se u samom radu popisnih komisija susrećemo, što je očigledno jeres u njegovim očima”, kazao je Raičević.

Opština Bar u svom djelovanju, po njihovim riječima, uvijek odgovorno i profesionalno postupa, posebno imajući u vidu da je popis jedna od najznačajnijih strateških aktivnosti na teritoriji Crne Gore.

“Pa će tako i popisna komisija u Baru, kao i do sada, u punom kapacitetu dati doprinos realizaciji svih aktivnosti, poštujući Zakon, ali ni pod kojim uslovima neće biti saučesnik u kršenju zakona koje se otvoreno i grubo sprovodi. Lično sam svjestan odgovornosti pozicije predsjednika Opštine i Popisne komisije, pa se u svom angažmanu uvijek ponašam odgovorno i legalistički, međutim amaterizam rukovodstva MONSTAT-a i nepostojanje jasnih pravila i instrukcija kao i, ranije ukazani, nedostatak, nedovoljan broj nosioca popisa – popisivača, dovoljno govori u prilog činjenicama koje su relevantne za sprovođenje popisa”, zaključio je Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
28.10.2023-13:19 13:19

G-dine Raicevicu..Vi nijeste nidje krsili zakon..to je njihova laz-prevara..Kod nas vlada anarhija..ito po citavoj drzavi CG..Oni se pripremaju..na najgore..