Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: DF odbija zahtjev Vlade, hoće da se odmah ukine SDT

Potez DF-a, dolazi nakon više poruka iz Brisela u kojima se jasno upozorava Crna Gora da se od nje ne očekuju potezi nazadovanja, već napretka u uspostavljanju vladavine prava i reformski procesi u okviru poglavlja 23

Uprkos upozorenjima Brisela Demokratski front odbija zahtjev Vlade i premijera Zdravka Krivokapića da se privremeno odloži usvajanje izmjena tužilačkih zakona kojima bi se, između ostalog, ukinulo i Specijalno državno tužilaštvo SDT. To je saopštio poslanik DF-a Slaven Radunović.

“Klub Demokratskog fronta je razmotrio mogućnost odlaganja usvajanja “tužilačkih zakona” i zaključio da je opasnost od davanja dodatnih 30 dana očajnicima iz OKG u SDT-u, mnogo opasnije za državu i građane od potencijalnog privremenog zatezanja odnosa sa Briselom”, napisao je Radunović na Twitteru.

Odluka DF-a mogla bi za posljedicu da ima zatezanje odnosa sa Evropskom unijom, što Radunoviću i DF-u očigledno ne smeta. Posljedica bi mogla biti i uspostavljanje klauzule balansa, odnosno zaustavljanje pregovaračkog procesa Crne Gore, koja je od zemalja Zapadnog Balkana najdalje odmakla u pregovorima.

Potez DF-a, dolazi nakon više poruka iz Brisela u kojima se jasno upozorava Crna Gora da se od nje ne očekuju potezi nazadovanja, već napretka u uspostavljanju vladavine prava i reformski procesi u okviru poglavlja 23.

Takođe, Brisel je upozorio vlast i skupštinsku većinu da Crna Gora ima već uspostavljene mehanizme borbe protiv korupcije i kriminala i da ih treba unapređivati, a ne mijenjati zakonske okvire kojima bi se ukidali određeni tužilački organi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
13.02.2021-16:18 16:18

Nije ga “odavno bilo”da izlazi u javnost,a znate li zasto,zato sto su ovome vepru bili dali dobro korito da rilja i kad mu je “falilo”evo ga na scenu “garavi”Slaven Radunovic. Guisss vepre.

BMX
13.02.2021-17:52 17:52

Maske su konačno pale. Cilj Демократическогоо фронта je da pritiskom i ucjenama na Vladu preoblikuje Crnu Goru po mjeri Rusije i AV. Da poništi njen gradjanski i sekularni karakter , pojača nacionalne tenzije i pretvori Crnu Goru u Dodikov RS i sjeverno Kosovo. Izlazak iz NATO, usporavanje i prekid pregovara sa EU i okretanje Rusiji i Kini. Državne simbole zastavu i himnu ne poštuju i ne priznaju i oni su obični vazali , sluge i izvršioci radova ideologa velike Srbije odnosno tzv “srpskog sveta”

Smece
13.02.2021-21:48 21:48

SLAVENU znas li ti u kojoj drzavi zivis jeli ta zastava iza tebe u kancelariji CRNE GORE ILI Srbije- da ti slucajno nijesi zalutao u CRNU GORU i DRZIS PREDAVANJA

Neki
15.02.2021-13:47 13:47

E KAD JE OVAJ VELIKO SRPSKI KLIPAN SJEO U FOTELJU SVE VAM JE JASNO
NEK JE VJECNA CRNA GORA !