Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: Ako ne možemo da se dogovorimo, ne zaslužujemo da vladamo

''Važno je da sve tri koalicije iskažu nominalnu spremnost da razgovaramo i dogovorimo se. Bez pojedinosti o funkcijama. Imamo odgovornost prema građanima, i onima koji su nas glasali ali i prema ostalima''

Potpredsjednik GP URA Miloš Konatar kazao je za TV Prva, da je Vlada Zdravka Krivokapića dostigla svoj limit, ali i odbacio mogućnost da se DPS vrati na vlast.

Konatar je pozdravio “jednu od rijekih dobrih stvari koje je rekao poslednjih nekoliko dana Krivokapić” – poziv da građani ostanu kućama kakav god bio ishod glasanja nepovjerenju Vladi.

On je istakao da ne postoji mogućnost povratka Demokratske partije socijalista na vlast.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović smatra da se desila prodaja izborne volje građana padom vlade Zdravka Krivokapića.

“Svi birači koji su glasali tri koalicije su željeli da DPS ne bude na vlasti i da na bilo koji način ne kreira javne politike. Sama vlada je kreirana dominantno od Krivokapića i Abazovića, prije svega od Ure”, kazao je Krapović.

On je kazao da Vlada jeste zakazala u nekim segmentima, ali da su učinjene i neke dobre stvari u ekonomiji.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović iskazao je nezadovoljstvo tog bloka brojnim stvarima koje je vlada radila.

“Nije potpisan Temeljni ugovor, nismo došli do popisa koji je jedna tehnička stvar, koju je čak i Vlada Mila Đukanovića radila uredno. Nije uhapšen nijedan funkcioner DPS-a za koje je postojalo dokaza. Vrlo malo stvari je urađeno”, kazao je Radunović.

Građane, kako je kazao, najviše zanima rasplet.

“Mislim da nam je svima cilj da ovo stane u okviru 41 poslanika većine plus kolega iz manjinskih partija. Važno je da sve tri koalicije iskažu nominalnu spremnost da razgovaramo i dogovorimo se. Bez pojedinosti o funkcijama. Imamo odgovornost prema građanima, i onima koji su nas glasali ali i prema ostalima”, rekao je Radunović i dodao da političari ne bi smjeli da budu sebični u pronalasku rješenja.

Konatar je ponovio da su počeli neformalne konsultacije i da će najprije razgovarati sa parlamentarnom većinom i manjinskim partijama.

“Ti razgovori i kompletan proces mora da dobije dinamiku, da odmah vidimo možemo li postići dogovor. Ove tri koalicije nemaju 41, jer je bilo rastakanja nekoliko poslanika i kad govorimo o broju 41 on je vrlo upitan jer postoje oni koji su više bili vezani za vladu od nekih ministara”, dodao je Konatar.

Krapović je kazao da Demokrate otvorene i da nikad nisu uslovili nijednu stvar ili bilo koje kadrovsko rješenje.

“Nastavićemo da se ponašamo konstruktivno, ali sad imamo potpuno drugačiju situaciju. Naš stav je da manjine po automatizmu moraju biti dio svake vlasti. Potrebno je smanjivanje etničkog jaza i to je svakome prihvatljivo. Vidjećemo prvo i da li ima većine”, poručio je on.

Vlada je pala, kazao je Krapović, “ali ona nije odražavala većinu već je bila eksperiment”.

“Nećemo razgovarati ni sa kim ko se neće obavezati da neće imati bilo kakve dogovore sa DPS- Nećemo podržati bilo kakve eksperimente, manjinske vlade”, rekao je Krapović i dodao da će njihov stav zavisiti i od dešavanja na sjednici Skupštine koja će se održati u ponedjeljak a na čijem je dnevnom redu smjena predsjednika parlamenta Alekse Bečića.

Radunović je kazao da nova vlada može biti vlada tri koalicije ili neka druga.

“Ako mi ili vi niste spremni da uđete u posao sa Crno na bijelo, onda se može desiti to čega se vi pribojavate. Od vas i od nas i od koalicije Crno na bijelo zavisi što će biti dalje. Spremni smo, znam da je i SNP, da učinimo sve da se DPS ne vrati na vlast. Ako mi ne možemo da se dogovorimo onda ne zaslužujemo da vladamo”, rekao je Radunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Husein
05.02.2022-22:08 22:08

Sta sad trazite bog vas ubijo sta ste sve popisali i pos.ali jedni na druge i opet trazite dogovor URA  ako poslije onih uvreda URA pristane na dogovor onda stvarno je DNO DNA!

COL
05.02.2022-22:20 22:20

Poštovani gospodine Krapoviću i Radunoviću izgleda da po vama mogu i moraju sve nacije u vlasti osim Crnogorsca bez rezervne domovine. Neće da može poštovana gospodo pa da su vi muda od tuča…

blam živi
06.02.2022-01:53 01:53

Smanjiće DF doživljaj odoše mu članovi u Spajićevu partiju. Kripta i kriptovaluta rade svoj posao…

Cicamica
06.02.2022-08:48 08:48

Kako da vladate bog vas ubijo vidite li sta nam uradiste od CG osisaste sve sto se moglo rukom dovatit – vidite li na ogledalo svi ste uduplilali stomake vise ni kitu ne vidite od stomaka !

RIR
06.02.2022-11:44 11:44

NIKAD VIŠE !
pokazali ste se u pravom svijetlu !
ČETNIČKOM !

Sara
06.02.2022-12:05 12:05

Ovi svetosavci crkve Srbije..imaju veliki DPS sindrom..zato sto su najbolji politicari..i stozeri drzave CG..Krapovic..i onaj gradonacelnik iz Budve su kompletno upropastili tu Opstinu..Njihov klerofasizam..srbija..crkva srbije.ih je totalno poremetila..