Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović u radnoj posjeti Sloveniji

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović i Šarec će razgovarati o daljem unapređenju odnosa Crne Gore na polju odbrane, kao i o aktuelnoj globalnoj bezbjednosnoj situaciji

Ministar odbrane Dragan Krapović boraviće od sjutra u radnoj posjeti Sloveniji, gdje će razgovarati sa slovenačkim kolegom Marjanom Šarecom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović i Šarec će razgovarati o daljem unapređenju odnosa Crne Gore na polju odbrane, kao i o aktuelnoj globalnoj bezbjednosnoj situaciji.

Iz Ministarstva su kazali da će Krapović i Šarec potpisati Sporazum o donaciji šest nesmrtonosnih ručnih protivvazdušnih sistema BANS koje Ministarstvo odbrane Slovenije donira crnogorskom Ministarstvu odbrane.

Kako se navodi, Krapović će imati sastanak sa delegacijiom Odbora za odbranu Parlamenta Slovenije, dok će na ljubljanskom Fakultetu za društvene nauke održati predavanje na temu „Članstvo Crne Gore u NATO, izazovi i benefiti“.

Dodaje se da je tokom boravka Krapovića u Sloveniji planirana i posjeta više slovenačkih kompanija koje se bave proizvodnjom vojne opreme i sredstava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve