Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović sa Kunom: Kineske kompanije spremne da investiraju u Crnu Goru

Ministar Radulović se osvrnuo na dosadašnje zajedničke projekte, a posebno je naglasio projekat izgradnje prve dionice autoputa Smokovac – Mateševo

Kineski investitori su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, zaključeno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ambasadora NR Kine u Crnoj Gori Fan Kuna.

Ministar Radulović se osvrnuo na dosadašnje zajedničke projekte, a posebno je naglasio projekat izgradnje prve dionice autoputa Smokovac – Mateševo.

“Taj projekat je dodatno učvrstio dobre odnose koje Crna Gora i Kina imaju. Raduje nas saradnja na projektu rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari koji je jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija Crne Gore”, kazao je Radulović.

Ambasador NR Kine Fan Kun ukazao je na dugogodišnje prijateljske odnose dviju zemlje, ali i najavio unapređenje saradnje.

“Postoji dodatan prostor za saradnju u oblasti infrastrukture, a kineske kompanije su spremne da investiraju u Crnu Goru. Mi podržavamo evropske integracije Crne Gore i mislimo da su EU i Kina dva velika tržišta koja su korisna za vašu zemlju”, kazao je Kun.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve