Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović – Pecuto: Veliki doprinos jačanju međudržavnih veza i prijateljstva Crne Gore i Svete Stolice

Pecuto je naglasio značaj rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori, te naveo da bi takav korak predstavljao još jednu potvrdu bliskih i prijateljskih veza

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu nadbiskupa Rimokatoličke Crkve monsinjora Luiđija Pecuta, apostolskog nuncija u Crnoj Gori, sa sjedištem u Sarajevu od 2013. godine.

Šef crnogorske diplomatije zahvalio je nunciju Pecutu na doprinosu jačanju međudržavnih veza i prijateljstva Crne Gore i Svete Stolice, koje svjedoči o njegovoj posvećenosti i predanosti visokoj misiji koju je obavljao u Crnoj Gori.

Pecuto je naglasio značaj rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori, te naveo da bi takav korak predstavljao još jednu potvrdu bliskih i prijateljskih veza.

Uz podsjećanje da je Crna Gora prva balkanska, a druga većinski pravoslavna država koja je zaključila Temeljni ugovor sa Svetom Stolicom, sagovornici su ocijenili da kao međunarodno-pravni instrument predstavlja realan pokazatelj punog uvažavanja Crne Gore prema građanima katoličke vjeroispovijesti.

Nuncije Pecuto je rekao da je siguran će Sveta Stolica za nasljednika imenovati kolegu koji će nastaviti njegov rad i misiju, i koji će na najbolji način dalje unapređivati odnose sa našom zemljom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve