Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NASTAVLJENA ČISTKA U DIPLOMATIJI Radulović opozvao Vučinića, Pejanović Đurišić, Lazović…

Prema pisanju medija, riječ je o ambasadorki Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milici Pejanović Đurišić, ambasadoru u Hrvatskoj Boru Vučiniću, ambasadoru u Sloveniji Vujici Lazoviću, ambasadoru u Argentini Srđanu Stankoviću, ambasadoru u Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimiru Beratoviću i ambasadoru Crne Gore pri Savjetu Evrope Zoranu Jankoviću

Vlada i Ministarstarstvo vanjskih poslova nastavljaju čistku u diplomatiji. Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović potvrdio je danas da je Vlada Crne Gore donijela je odluku o opozivu još jednog broja crnogorskih amabasadora.

On je nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde, kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike.

“Svi smbasadori su upoznati sa tim činjenicama. Dali smo potpuno razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u zemlju i na dužnost u ministarstvo”, rekao je Radulović.

Prema pisanju medija, riječ je o ambasadorki Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milici Pejanović Đurišić, ambasadoru u Hrvatskoj Boru Vučiniću, ambasadoru u Sloveniji Vujici Lazoviću, ambasadoru u Argentini Srđanu Stankoviću, ambasadoru u Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimiru Beratoviću i ambasadoru Crne Gore pri Savjetu Evrope Zoranu Jankoviću.

Ministar je na početku pozdravio predsjedavanje Švedske OEBS-om uz očekivanje da ce organizacija nastaviti da održava mir i stabilnost u Evropi.

“Nastavićemo intenzivnu saradnju u sprovođenju reformi u najzahtijevnijim poglavljima”, rekao je Radulović.

Zahvalio na dosadašnjoj podršci na putu EU integracija uz očekivanje da će biti nastavljena.

Radulović je tražio da Švedska ukloni Crnu Goru sa zemlje visoko rizičnih zemalja po pitanju epidemiološkog stanja i pozvao turiste iz te zemlje da nas posjete.

Komentarišući mogućnost uvođenja sankcija Bjelorusiji zbog pritvaranje jednog od političkih opozicionih aktivista u toj zemlji, Radulović je kazao da su politički prioriteti Crne Gore jasni i da će se naša zemlja pridružiti pozivu za sankcije kad do njega dođe.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
26.05.2021-13:27 13:27

Kvaka je u ovom -AUTENTICNO-sto stalno ponavljaju.Znaci,genocid,mrznja,podjele na Srbe i one druge,vjernike i one druge koje ne priznaju njihovu SPC,ustase,Milogorce…Ko misli i djela drugacije on nije AUTENTICAN i ne moze biti sa njima.Hvala bogu,mi nijesmo iz vase price.Mi smo sve ono sto vi nikada necete biti.Smrt fasizmu!

@Crnogorka
26.05.2021-14:38 14:38

” U cilju predstavljanja autenticne politike”
Koje politike??? Velikosrpske, sovinisticke, anticrnogorske!!!!!