Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Nije realno da danas budu izabrane sudije Ustavnog suda

Poslanici crnogorskog parlamenta danas bi trebalo da glasaju o izboru četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore

Advokat Veselin Radulović kaže kako nije realno očekivati da danas budu izabrane sudije Ustavnog suda. Poručio je da je odgovornost za to na političkim partijama.

Poslanici crnogorskog parlamenta danas bi trebalo da glasaju o izboru četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

“Nije realno očekivati da budu izabrane sudije Ustavnog suda. Vidjeli smo kako je to prošlo na Ustavnom odboru, kandidati su predloženi preglasavanjem i taj izbor traje više od dvije godine, a poslanici nijesu upsjeli da izaberu nijednog sudiju”, kazao je Radulović u emisiji “Link”, Radija CG.

On je naveo da su za te dvije godine sve ključne partije vršile opstrukiciju izbora i međusobno se optužilave da se izbor ne vrši zbog drugih.

“Nije postojala volja kod bilo koje političke partije da se tom pitanju pristupi na ozbiljan način. Moje mišljenje je da je bilo više nego dovoljno kandita koji su ispunjavali uslove i koji su trebalo da budu izabrani za sudije Ustavnog suda. Međutim, zbog međusobnih uslovljavanja i ucjenjivanja do toga nije došlo i to nažalost još uvijek traje. Bojim se da ni ovoga puta nećemo doći do toga da se obezbijedi elementarna funkcionaslost Ustavnog suda”, poručio je Radulović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve