Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Radović: Zahtjev za sazivanje sjednice SO Budva je pravno nasilje

Zahtjev su, podsjetimo, podnijeli odbornici DPS-a, Crnogorska, Socijaldemokrate i nezavisni odborni Stevan Džaković

Aktuelni predsjednik SO Budva Krsto Radović smatra pravnim nasiljem zahtjev za sazivanje sjednice lokalnog parlamenta za četvrtak, 11. jun.

foto Arhiva

Zahtjev su, podsjetimo, podnijeli odbornici DPS-a, Crnogorska, Socijaldemokrate i nezavisni odborni Stevan Džaković.

“Sagledaćamo i vidjeti dokumenta, smatramo da je posrijedi pravno nasilje i hajdučija”, kratko je kazao Radović  za Antena M i dodao da, za sada, ne zna da li će prisustvovati sjednici u četvrtak.

Nakon nedavne, cjelodnevne, rasprave odbornici nijesu glasali o smjeni predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

Aktuelna vlast je tvrdila da inicijativa za njegovu smjenu, koju je prilozila opozicija, ne sadrži neophodne potpise odbornika.

Inicijatrori su negirali takve optužbe ocjenjujući da vlast samo želi da opstruira glasanje. Obje strane tada su tvrdile da je upravo njihov dokument original.

Na kraju je rok za glasanje istekao, baš kako je to bilo na sjednici kada je trebalo da se izjasne o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića. Nastavak sjednice aktuelna vlast tada je je zakazala za 29. jun.

U međuvremenu šesnaest odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisi odbornik Stevan Džaković podnijeli su zahtjev za sazivanje sjednice SO Budva za četvrtak, 11. jun, sa prijedlogom za razrješenje predsjednika Skupštine Krsta Radovića, predsjednika Opštine Marka Bata Carevića i određivanje potpredsjednika Opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve