Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Radović: Realizacija Programa pristupanja EU jedva 56 odsto

Šef Kabineta Presjednika Crne Gore Miodrag Radović, kazao je da je realizacija Programa pristupanja Crne Gore EU u 2021. godini iznosila 56 odsto u odnosu na 2015. kada je stopa bila 88 odsto

Šef Kabineta Presjednika Crne Gore Miodrag Radović, kazao je da je realizacija Programa pristupanja Crne Gore EU u 2021. godini iznosila 56 odsto u odnosu na 2015. kada je stopa bila 88 odsto.

“Realizacija Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji u 2015. bila je 88 odsto, a 2019. prije pandemije 71 odsto. Radi se o jednom od najvažnijih dokumenata u procesu pristupanja. U prethodnoj godini realizacija je bila jedva 56 odsto, iako je Vlada bez poštovanja procedura i mišljenja EK i VK usvajala akte”, napisao je Radović.

Ovo dovoljno govori koliko je 42. Vlada posvećena procesu evropske integracije, navodi Radović,  “a koliko oni koji u njoj sjede sopstvenim interesima”.

“To je dovoljan dokaz zašto treba što prije da ode, zajedno s aktuelnom (ne)pregovaračkom strukturom, da bi se proces odblokirao”, objavio je Radović na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve