Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Radoš Žugić novi predsjednik Opštine Žabljak

Prilikom javnog glasanja, uzdržani su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Socijalističke narodne partije

Odbornik Durmitorske inicijative u SO Žabljak, diplomirani pravnik Radoš Žugić, danas je izabran za predsjednika Opštine Žabljak.

Za njegov izbor glasali su šest odbornika Durmitorske inicijative, po pet iz Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore i jedan iz Prave Crne Gore.

Prilikom javnog glasanja, uzdržani su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Socijalističke narodne partije.

U svom obraćanju odbornicima Radoš Žugić, u ime vladajuće koalicije, obećao je da će stvoriti otvorenu i transparentnu lokalnu samoupravu.

“Samoupravu gdje će svakom građaninu biti pružena prilika da učestvuje u kreiranju našeg boljeg sjutra. Pratićemo savremene trendove i momente, i sve što prepoznajemo kao dobro, inovativno i modern implementiraćemo u našu lokalnu samoupravu. Svugdje gdje mi se ukase prilika lobiraću za interese našeg grada. Predano ćemo raditi na pronalaženju investitora koji bi mogli na Žabljaku pokrenuti nove proizvodne pogone, uključiti se u izradu Prostornog plana i pošteno se odnositi prema budžetskim sredstvima. Neće biti selektivnosti a posebna pažnja biće posvećena mladima, durmitorskom selu, uvezivanju poljoprivrede i turizma.

Želimo da idemo u korak sa vremenom kako bi Žabljak bio sredina prepoznata od turista sa svih meridiana. U isto vrijeme želimo da očuvamo tradiciju, kulturu i običaje našeg kraja. Samo tako, bićemo bogatiji, i mi i turisti koji nam dolaze”, kazao je Radoš Žugić.

Prije Žugićevog izbora, ostavku na funkciju prvog čovjeka Opštine podnio je Veselin Vukićević koji je u svom obraćanju podsjetio na postignute rezultate tokom dva protekla mandata, koliko je obavljao tu funkciju. Ostavku je podnio i dosadašnji potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve