Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radoš Zečević iz DF pod lupom zbog mogućeg sukoba interesa: Istovremeno poslanik i direktor Montenegrobonusa!?

Ukoliko bi se utvrdilo kršenje Zakona o sprečavanju korupcije ovo bi bio jedinstven primjer u posljednjih nekoliko godina gdje je jedan poslanik istovremeno i izvršni direktor državne kompanije

Agencija za sprečavanje korupcije formirala je predmet zbog sumnji da je poslanik Demokratskog fronta Radoš Zečević prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Predmet je formiran nakon što je portal Aktuelno proslijedio pitanja Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

-Agencija za sprječavanje korupcije je pokrenula postupak pribavljanja relevantnih informacija radi utvrđivanja da li je javni funkcioner Radoš Zečević prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na sukob interesa. Javnost će biti blagovremeno obaviještena o ishodu – saopštili su iz ASK za portal Aktuelno.

Povod za pitanja ASK bili su javno dostupni podaci koji se nalaze na zvaničnim prezentacijama Skupštine Crne Gore i državnog preduzeća Montenegro bonus.

Prema podacima sa sajta Skupštine Zečević je još poslanik, a to potvrđuje i njegov imovinski karton gdje nijesu prijavljene bilo kakve promjene. Javni funkcioner je dužan da dostavi sve promjene funkcija nakon prestanka ili nakon stupanja na novu dužnost. Zečević je jedini imovinski karton predao u februaru ove godine.

Podaci sa skupstina.me

Međutim, krajem jula Zečević je postavljen na dužnost izvršnog direktora državne kompanije Montenegrobonus. Na sajtu Montenegrobonusa jasno se vidi da je Zečević izvršni direktor firme koja se bavi prometom roba, a čije je sjedište na Cetinju.

U njegovom imovinskom kartonu nema ni ove promjene. Ukoliko bi se utvrdilo kršenje Zakona o sprečavanju korupcije ovo bi bio jedinstven primjer u posljednjih nekoliko godina gdje je jedan poslanik istovremeno i izvršni direktor državne kompanije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve