Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Ne vjerujem u pozitivnu ulogu GP URA

Rabrenović je uvjeren je da će se u Crnoj Gori praviti nova politička većina jer, kako kaže, da je postojeća mogla – funkcionisala bi

Izjava lidera Demokratskog fronta da će prvo da smijene potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, pa da s njim prave novu vlast, djeluje politički ironično, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović, u “Pressingu” Gradske RTV.

Rabrenović je uvjeren je da će se u Crnoj Gori praviti nova politička većina jer, kako kaže, da je postojeća mogla – funkcionisala bi.

“Crna Gora od 30. avgusta nije napredovala, nego nazadovala. Sami su krivi što gube vlast i što će uskoro biti politička opozicija – to su pozicije koje njima najviše i odgovaraju”, kaže Rabrenović.

Prema njegovim riječima, aktuelna Vlada – vlada je skandala.

“Dva ministra i premijer pokrivaju po tri funkcije, skoro čitavu Vladu su pokrili. Četiri godine da su ostali na vlasti, teško da bi bilo popravke Crnoj Gori, jer način na koji oni uspijevaju da uništavaju sve vrijednosti i izazivaju podjele – je nešto što nije viđeno u novijoj crnogorskoj istoriji”, tvrdi potpredsjednik LP.

Dodaje i da ga ne čudi što aktuelna većina nema podršku na Zapadu, a ni u Crnoj Gori.

“Jedan dan se zaklinju kod spomenika palim borcima iz NOB-a, naredni obilaze mjesta na kojima se slave fašisti i četnici, a treći dan odlaze u Brisel, ljube zastavu EU i pričaju o crnogorskoj budućnosti u EU”, navodi Rabrenović.

Gost “Pressinga” kaže da je Crnoj Gori potrebno pomirenje kakvo je imala 1996. godine.

“Sjetićete se Narodne sloge kada su LSCG i Narodna stranka, oličeni u dvojici možda najvećih opozicionih političara u modernoj Crnoj Gori – Slavku Peroviću Novaku Kilibardi, pomirili Crnu Goru. Mislim da koncept nacionalne sloge u Crnoj Gori opet mora zaživjeti. Pomirenja su moguća, jer su podjele vještačke i nametnute. Moramo shvatiti da je Crna Gora naša i da se međusobno moramo cijeniti, to je valjda i srž svih vjera”, rekao je Rabrenović.

Prvi korak ka tome je, dodaje, rušenje aktuelne Vlade pa je važno znati da promjena u Crnoj Gori ne može biti bez opozicionih partija. Rabrenović smatra i da je apsurdno insistiranje da najjača partija u državi, DPS, ne može biti dio vlasti i naglašava kako su neophodni svi koji žele bolju Crnu Goru.

Komentarišući poziciju GP URA, potpredsjednik LP ističe da se nada da su konačno shvatili da Crna Gora mora biti drugačija. Ipak, naglašava da nema povjerenja u URU.

“Želim, iako još ne vjerujem, da će URA imati pozitivnu ulogu u novim procesima”, kaže Rabrenović, podsjećajući na odluke Vlade koja je ta partija podržala, posebno Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ali i najave potpisivanja Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije.

Naglašava da će ta partija podržati sve što je u intersu Crne Gore.

“Podržaćemo i eventualno raspisivanje izbora, neki oblik nove parlamentarne većine – manjinsku ili prelaznu vladu – to treba da bude vlada nacionalnog jedinstva, koja će obuhvatiti sve koji su spremni da Crnu Goru grade. Izbori definitivno slijede i do njih mora doći, prije ili kasnije”, zaključio je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve