Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

PZP: Nepismeni odgovor Vukšića dokaz da se protiv Medojevića i dalje sprovode nezakonite mjere tajnog nadzora

Odgovor ANB-a na zahtjev Nebojše Medojevića, samo dokazuje da se nad liderom PZP-a i dalje sprovode protivustavne i nezakonite mjere tajnog nadzora, ocijenili su iz PZP-a

Odgovor ANB-a na zahtjev Nebojše Medojevića, samo dokazuje da se nad liderom PZP-a i dalje sprovode protivustavne i nezakonite mjere tajnog nadzora, ocijenili su iz PZP-a.

V.d  direktora ANB-a Dejan Vukšić je u odgovoru poslaničkom klubu PZP-a i Nebojši Medojeviću naveo da ANB ne može preduzeti aktivnosti po njihovom  zahtjevu, jer je isti neuredan i nepotpun, te ga je neophodno uskladiti sa odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Iz PZP-a su na Vukšićeve navode odgovorili da prvi čovjek ANB-a pokazuje neprihvatljivo nizak stepen poznavanja procedura komunikacije između poslanika Parlamenta i državnih organa, ističući da je Medojević zahtjev poslao pozivajući se na član 50 Poslovnika Skupštine, a ne na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

-Poslanik Nebojša Medojević je poslao zahtjev na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine, a ne na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Ovakav nepismeni odgovor šefa UDBE doživaljavamo kao priznanje da se protiv lidera Demokratskog fronta sprovode protivustavne i nezakonite mjere tajnog nadzora. Šef UDBE bi morao znati da se poslaniku Parlamenta Crne Gore ne odgovara na ovakav drzak i bezobrazan način- stoji u saopštenju PZP-a.

U PZP-u očekuju hitan odgovor, kako su naveli, šefa UDBE jer predsjednik Pokreta za promjene je šef parlamentarne stranke, a ne NVO aktivista ili tajkun da bi se pozivao na Zakon o slobodnom pristupu informacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Derviš
03.03.2021-19:42 19:42

obojica su gov…