Poslanik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović, odlučio je da, nakon izbora na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Budva, svoj profesionalni angažman veže za lokalnu samoupravu Budva. Njega će na mjestu poslanika u Skupštini Crne Gore zamijeniti Vladimir Čađenović, predsjednik Odbora Glavnog grada, koji je sljedeći, po redosljedu, na Izbornoj listi Demokrata.

Foto: Demokrate

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Pejović se na ovaj korak odlučio i cijeneći potrebu kadrovskog jačanja Demokrata u radu na sveobuhvatnoj reformi izbornog i drugog zakonodavstva, imajući u vidu da će ga na mjestu poslanika u Skupštini Crne Gore naslijediti diplomirani pravnik i advokat.

Čađenović je rođen u Podgorici, gdje je završio Osnovnu školu ,,Marko Miljanov’’, gimnaziju ,,Slobodan Škerović’’ i studije Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Na istom fakultetu, student je magistarskih studija.

Tokom studiranja biran je za predsjednika Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, a obavljao je i funkcije predsjednika Studentskog vijeća Pravnog fakulteta i člana Prvog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Radnu karijeru je započeo na Pravnom fakultetu kao šef Odsjeka za studentska pitanja na odjeljenju u Budvi, a kasnije je radio i kao šef Studentske službe i sekretar Instituta za strane jezike Univerziteta Crne Gore. Godine 2013. položio je pravosudni ispit. Sada se bavi i advokaturom.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments