Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Privatnim apotekama prihodi uvećani za četvrtinu na uštrb Montefarma: Krivokapićima i Holosu svanulo od kada je Zdravinjo premijer!

Upravo je Holos jedna od apoteka koja, prema riječima zaposlenih, u posljednjih pola godine ''ubija od posla''

U Crnoj Gori u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period 2020. potrošnja ljekova kod privatnih apoteka značajno se povećala, za razliku od Montefarmovih koje su zabilježile pad u broju realizovanih recepata.

Prema podacima Fonda za zdravstveno osiguranje za četiri mjeseca 2021. godine broj realizovanih recepata povećan je za 6,57 odsto, dok je finansijska vrijednost realizovanih recepata veća za 13,30 odsto. Prihodi državne apotekarske ustanove su pali, dok su za četvrtinu porasli prihodi privatnih.

-U privatnim apotekama, prema podacima Fonda, porastao je broj realizovanih recepata. U prva četiri mjeseca 2021. godine u odnosu na isti period 2020. godine realizovano je čak 17,99 odsto više recepata kod privatnika, dok se finansijska vrijednost realizovanih recepata povećala za čak 25,39 odsto – podaci su Fonda.

Ovakav drastičan rast prihoda privatnih apoteka direktno je povezan sa dolaskom nove vlasti. Prvi direktan razlog je što nije usvojen bužet zbog čega je bilo nemoguće krenuti u organizovanu javnu nabavku ljekova za državni Montefarm.

Sada se kockice polako slažu jer za budžet je direktno odgovorna Vlada kojom rukovodi premijer Zdravko Krivokapić. A Krivokapić odnosno njegova šira porodica je upravo možda osjetila najviše benefita zbog neusvajanja budžeta, jer njegova svastika je vlasnica apoteke Holos, jedne od onih čiji prihodi rastu. Slučajno ili ne.

Upravo je Holos jedna od apoteka koja, prema riječima zaposlenih, u posljednjih pola godine “ubija od posla”.

Krivokapić koji je kada je preuzeo vlast izričito govorio da će ukinuti namještanje poslova, a ipak sada on i njegova porodica imaju debele koristi od odluka iste te vlasti. Za one neupućene, u apoteci ”Holos” radi i premijerov sin Miloš Krivokapić koji im vodi poslovne knjige.

Portal Aktuelno pisao je o malverzacijama i sumnjivim poslovima između Holosa i medijskog koncerna Vijesti, zbog čega smo se našli na meti neosnovanih tužbi i pritisaka.

Detaljnije o aferi ”Holos” čitajte na ovim linkovima:

AFERA HOLOS Daleko od toga da je Krivokapić naivan, baš kao ni njegova svastika, a ponajmanje “medijski gang”

KRIVOKAPIĆI FARMACEUTSKI TAJKUNI U NAJAVI Altmed, Holos i premijerski položaj za monopol na tržištu ljekova!?

”UGROŽENI” TAJKUN KRIVOKAPIĆ Osim HOLOSA i ALTMEDA premijer i familija imaju još firmi

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
28.06.2021-07:58 07:58

Je li alkoholjub opet popio koju maksuziju

blavor
28.06.2021-16:09 16:09
Reply to  Neko tamo

A ovo feminizirano mladunče?

vuk
28.06.2021-13:16 13:16

Ovako je DPS uništio Sanitas a Mugoša preko novootvorenoga Montefarma prodavao humanitarnu pomoć…Naravno Mugoša je sve apoteke dao Montefarmu iako 70% apoteka otvorio Sanitas…No Mugoši i DPS nije odgovarao Sanitas jer onda nijesu mogli raditi malverzacije i skidati kajmak….Svaki novi koji dodju odma izmisle šemu kakao kajmak da skidaju i nije im važno što narod poslije trpi posljedice…A narod ka narod glasa protiv sebe…