Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

”UGROŽENI” TAJKUN KRIVOKAPIĆ Osim HOLOSA i ALTMEDA premijer i familija imaju još firmi

Krivokapić je tipičan primjer licemjernog tajkuna političara, koji pred biračima sebe pokušava da predstavi kao skromnog univerzitetskog profesora. Prava je misterija kako mu je to do sad polazilo za rukom s obzirom na silne biznis poduhvate, njega i njegove familije.

Visoki funkcioneri nove izdajničko-teokratske vlade gradili su čitavu svoju predizbornu kampanju i postizbornu retoriku na jednoj glavnoj tezi – da je bivša vlast čiju je okosnicu činila Demokratska partija socijalista (DPS) predvođena ”diktatorom” Milom Đukanovićem ogrezla u nepotizmu i da niko osim ”njima bliskih” nije mogao dobiti šansu za pristojan život u Crnoj Gori.

Koliko je bivša vlast bila ”autokratska” i ”diktatorska” vidjelo se prije svega po broju Srba u državnim institucijama koji su u toku političkih litija naprasno isplivali u ogromnom broju. Ipak, najbolji dokaz koliko su bili ugroženi ”neprijatelji bivšeg režima” su imovinski kartoni visokih funkcionera nove vlasti, o čemu smo već pisali.

Ovom prilikom treba podsjetiti da su ”najugroženiji” od strane bivšeg ”diktatorskog” režima bili ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić koji na računu ima jedva nešto oko 250.000 eura ušteđevine.

Zdravko Krivokapić: Skromni čovjek iz naroda ili svetosavski tajkun po ugledu na svog kuma Miodraga Daku Davidovića?

Za Spaićem po ”ugroženosti” ne zaostaje ni vršilac dužnosti ANB-a Dejan Vukšić koji je vlasnik dvije kuće i šest stanova, a na računu ima samo 15.000 eura.

Političar tajkun

Dokaza o ”ugroženosti” od bivšeg režima ima još mnogo, ali po svemu sudeći najviše je pod gvozdenom diktatorskom čizmom bivše vlasti ”ispaštao” premijer Zdravko Podoljub Krivokapić i njegova familija.

Krivokapić je tipičan primjer licemjernog tajkuna političara, koji pred biračima sebe pokušava da predstavi kao skromnog univerzitetskog profesora. Prava je misterija kako mu je to do sad polazilo za rukom s obzirom na silne biznis poduhvate njega i njegove familije. Pored toga što Krivokapić i njegova famililja imaju uveliko razrađen farmaceutski biznis i posjeduju vilu za izdavanje u Bijeloj, Krivokapići su vlasnici tri privatne firme koje se bave ugostiteljstvom i konsultantskim uslugama i plesnog kluba!

Miloš Krivokapić: Za sve ga je bog dao, a pogotovo za biznis

Prema podacima do kojih je došao portal AKTUELNO porodica premijera Krivokapića se bavi veleprodajom farmaceutskih proizvoda, ali prisutni su i u turističkom sektoru i ugostiteljstvu.

Podsjetimo, portal Aktuelno je prije dva dana objavio da je premijer Zdravko Krivokapić sa svastikom Jadrankom Vuković koja je vlasnica lanca apoteka Holos, osnovao u februaru prošle godine firmu Altmed. Izvršni direktor te firme je premijerov sin Miloš Krivokapić. Nakon što je Zdravko Krivokapić postao nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore, on je zamijenjen kao osnivač Altmeda, ali je na njegovo mjesto došao drugi sin Milan Krivokapić.

Portal Aktuelno došao je u posjed bonitetnog izvještaja firme Altmed koji otkriva nove detalje o biznisima porodice Krivokapić. 

Kao što se vidi iz dokumenata u dijelu POVEZANA PREDUZEĆA naveden je čitav spisak firmi koje su bliske Krivokapiću.

Kompaniji Altmed, kao sestra firma navodi se Holos, što samo potvrđuje već iznijete činjenice u sumnjive konekcije između politike i medija, posebno preko marketinških ugovora sa Vijestima.

Naredna firma koja se dovodi u vezu sa premijerovom familijom jeste Krivokapić MM čije je sjedište u Nikšiću. Prema podacima iz CRPS, osnivač firme je Miloš Krivokapić, dok je direktorica Jelena Mijušković. Djelatnost kompanije su restorani i pokretni ugostiteljski objekti.

 

Prema podacima Poreske uprave, kompanija Krivokapić MM je na kraju 2019. godine imala ukupne prihode od 18.258 eura. Na kraju te godine prijavljeni su gubici u iznosu od 5.736 eura!

Let's dance

Ono što je do sada svima nepoznato jeste podatak da je Miloš Krivokapić osnivač  plesnog kluba Vikmar plus. Na internetu ne postoje podaci o samom klubu, osim što se kao  nikšićka nevladina organizacija vodi u registru Ministarstva javne uprave.

U CRPS postojala je kompanija Vikmar koja je ugašena, a osnivač i direktor je bio Miloš Krivokapić. U spisku sa portala Poslovna mreža kao povezano lice sa firmom navodi se i Evroazijski pokret – Crna Gora, ali o tome nema nikakvih detaljnijih informacija.

Iz spiska povezanih preduzeća navodi se i veliki broj firmi koje je Miloš Krivokapić ranije osnivao, a koje su u međuvremenu ugašene, a njihova djelatnost je bila ugostiteljstvo ili se bavio iznamljivanjem sportske opreme i kajaka, ali i prevozom putnika na moru.

Ako ovo nije dovoljan dokaz o ugroženosti u bivšem režimu, ne znamo što jeste!

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV-EU
14.01.2021-11:55 11:55

To je ono ugrozeno srpstvo u Crnoj Gori za kojim je stalno lelekao DF a sada su izmili kao boati biznismeni i iz svih drzavnih struktura . Njihova politika je placi da si ugnjetavan i kada je situacija upravo suprotna.

džudović
14.01.2021-15:09 15:09

Da Rukopodoljub nije naivan govori i to da je troje djece poslao da studiraju farmaciju u Kragujevcu. Opredjeljenje za Kragujevac mu je bilo zbog puta koji mu je tamo na Mašinskom fakultetu otvorio njegov kolega iz ISO projekta. Kolega je došao na UCG iz Kragujevca. pa je Rukopodoljub sarađivao sa tim fakultetom.

Gačanin
15.01.2021-11:08 11:08
Reply to  džudović

I bivši premijer Marković je završio fakultet u Kragujevcu i otuda se i oženio,kao mnozina Crnogorskih građana!

Starka
14.01.2021-21:05 21:05

Aaaa sad du mi licno postale neke stvari potpuno jasne. Zaklela se zemlja raju da se nista sakriti ne moze. Dobih savet od beogradske bijeljanke ” ma kazi da si Srpkinja i nema problema. ” druga joj bijase: ma necu da se prijavljujem ko ih j…. pa onda jos i : ma uskoro cemo mi Srbi biti proritetni u CG” – da se sledis. Hoce tudju zemlju i Bog. Voli tudje bez motike.

Bole
15.01.2021-02:55 02:55

Hmmm da ih ne nauče tamo neakim madjijama ? Sve je to sujmivo.

Vuk Cvoro
15.01.2021-22:10 22:10

Da li ste svjesni da vam pada tuzba zbog davanja laznih informacija i klevete?
Takodje zbog odavanja informacija o nasoj kompaniji i narudavanja renomea firme radi laznih povezivanja sa Premijerom i njegovim sinom sa kojim Milos Krivokapic kojeg navodite nema nikakve veze sem istog imena na papiru. Zatvoricemo “vasu malu kliniku” pa cete za retarde za koje pisete objavljivati u nekom sledecem zivotu.

Delija
18.01.2021-07:49 07:49

Aj ne dipr moj Čvoro no se pokri po ušima i ćuti!!!Šta li ti je tata tajo utajio?!i kako si do vagona došao?!

Rijaliti
18.01.2021-08:19 08:19

i sve to u sprženoj zemlji cg

Dejo
19.01.2021-08:18 08:18

Hahhahaha, koje obmanjivanje javnosti! Sraman tekst! Milos Krivokapic potpuno drugi covjek, a ne sin! Kako cete platit kaznu… Sud da reaguje!