Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pribilović: Parlamentarna većina pokazala odnos prema sindikatima

Podsjetila da je sa poslanicama Martom Šćepanović i Jovankom Laličić ispred te stranke, 9. novembra, predala u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o izmjenama zakona o radu, ističući da su razlozi bili opravdani i urgentni

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović kazala je da, i pored apela sindikata, parlamentarna većina nije podržala da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu, uvrsti u dnevni red. Na taj način su, kako je rekla Pribilović, pokazali svoj odnos prema sindikatima.

Ona je na konferenciji za novinare podsjetila da je sa poslanicama Martom Šćepanović i Jovankom Laličić ispred te stranke, 9. novembra, predala u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o izmjenama zakona o radu, ističući da su razlozi bili opravdani i urgentni.

To je rješenje koje, kako je objasnila zaposlenima ostavlja mogućnost da rade do 67 godine starosti, ukoliko iz bilo kog razloga ne žele da koriste mogućnost odlaska u starosnu penziju sa navršenih 66 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja za muškarce, odnosno 64 godine života i najmanje 15 godina staža osiguranja za žene, koje pravo im daje Zakon o PIO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve