Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Premijer: Predložićemo da se u staru zgradu Vlade preseli Tužilaštvo

U tužilaštvu su mi ukazali da je njihova zgrada neuslovna i mi ćemo njima ponuditi kao potencijalno rješenje staru zgradu Vlade, koje ne mora da bude prihvaćeno, rekao je Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će zgradu stare Vlade ponuditi Tužilaštvu na korišćenje, jer je trenuta zgrada neuslovna. Osim toga, kako je kazao, zgrada stare Vlade je pogodna za tu namjenu, jer nije eksponirana i djeca neće gledati sa prozora kako se privode počinioci krivičnih djela.

Na današnjoj sjednici Vlade, odlučeno je da se iz te zgrade isele parlamentarne partije DPS, SDP i SD, kao dugogodišnji korisnici ovog prostora, kako bi Vlada taj objekat imala na raspolaganju.

Premijer je rekao da je prije dva mjeseca Vlada na sjednii odlučila da ispita sve poslovne prostore koje posjeduje, ističući da se veliki dio sredstava izdvaja nepotrebno za prostore sa viskokim cijenama.

“To je nasljeđe koje smo zatekli i nismo mogli da promijenimo. Opredijeli smo se da odradimo tri aktivnosti – prvi uređenje objekta tik do NLB banke koja će biti uređena do kraja godine, druga je renoviranje zgrade CANU-a kako bi službenici određenih ministarstava bili u jednoj zgradi”, kazao je Krivokapić.

On je objasnio kako su došli do ove ideje, jer, kako ističe, da neko ne bi pomislio da se nekom svete.

“U tužilaštvu su mi ukazali da je njihova zgrada neuslovna i mi ćemo njima ponuditi kao potencijalno rješenje staru zgradu Vlade, koje ne mora da bude prihvaćeno. To je naša ponuda. To je prostor koji zadovoljava sve uslove da ne bude previše javno eksponiran. Jer znate da prilikom prihođenja potencijalnih počinioca krivičnih djela, gledaju čak i mala djeca sa susjednih zgrada. Kada smo tražili prostor koji treba da bude određene kvadrature, specifičnih prilaza i itd., mi smo smatrali da to može da bude zgrada stare Vlade. Odlučili smo da na današnjoj sjednici, ne slučajno 30. avgusta, pokažemo spremnost da nema više priviligenovah. Ako neka partija kao što je URA, može da zakupi prostor koji njima odgovara, zašto to ne bi uradio DPS, SDP i SD”, naveo je Krivokapić.

Rekao je da će se truditi da sve zgrade koje su u posjedu države iskoriste u državne a ne političke funkcije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve